29 Mart 2024, Cuma

Çine’den Çin’e giden yol

24 Mayıs 2016, Salı 11:00

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gizem Mucan, UBİKAV Vakfı’nın düzenlediği ‘Hayalimdeki Çin’ adlı resim yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Mucan, 2 bin lira para ödülü ve 10 günlük Çin seyahati kazandı. Gerçekleştirmek istediği hayallerinden birisinin de Çin’e gitmek olduğunu bildiren Gizem Mucan, bu hayalinin gerçekleşecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gizem Mucan’ın Çin hayalinin gerçekleşmesinin yolu, Okul Müdürü Uğur Güleç’in okulun bir köşesine Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (UBİKAV) ‘Hayalimdeki Çin’ adlı resim yarışmasının afişini asmasıyla açıldı. Çin’i sadece internet üzerinden takip eden ve bu hayalinin imkansız olduğunu düşünen Gizem Mucan, afişi görünce, hayalindeki Çin için bu yarışmaya katılmak istedi.

 

RESMİNDE ÇİNLİLERİ ARI OLARAK ÇİZDİ

Bir ay sadece bu yarışmaya yoğunlaşan Mucan, resmi ile görsel sanatlar eğitimi alan yüzlerce gencin arasında yarışmanın üçüncüsü oldu. Çinlileri bir arı olarak çizen Gizem Mucan, resminde ayrıca Çin’in simgelerinden birisi olan ejderha ile barut, pusula ve mürekkep de çizerek, bu icatlarına da dikkati çekmek istedi.

GİZEM MUCİZEYİ YAŞADI, HAYALİ GERÇEK OLDU

Çin’e gitmek, Çinlileri görmek, yaşadıkları havayı solumak istediğini, ancak hayalinin gerçekleşmeyeceğini düşündüğü anda böyle bir imkanın kendisi açısından bir mucize niteliği taşıdığını ifade eden Mucan, duygu ve düşüncelerini şu sözleriyle anlattı:

‘’Eğer okul müdürümüz o duyuruyu önemsemeyip bizleri teşvik için okulun bir köşesine asmasaydı, şuan benim bu hayalim gerçekleşmeyecekti. Resmi tamamlamam yaklaşık bir ayımı aldı. Parça parça, düşüne düşüne çizdim resmimi. Ben Allah’ın beni Çin’e göndermek istediğini düşünüyorum. Çünkü ilk önce sadece birinci olan kişi Çin seyahati kazanacaktı, daha sonra bunu ilk 8’e çıkardılar. Ben resmimi neredeyse yetiştiremiyordum, son başvuru günü gece saat 01.00’de hala resmimi bitirmeye çalışırken, öğretmenim bana mesaj attı ve başvurunun 15 gün uzatıldığını söyledi. O an Allah’a şükrettim. Hatta halam rüyasında benim Türkiye üçüncüsü olduğunu görmüş, ama bana ben Türkiye üçüncüsü olmadan söylemek istememiş. Bu süre içerisinde ben de rüyalarımda hep kalem görüyordum. Ben kalemleri yakalamaya çalışıyordum onlar benden kaçıyorlardı. Çok şükür yarışmada dereceye girdim ve Çin’e gideceğim. Çok mutluyum.’’

 

RESİMLERDEN KOPMAK İSTEMİYOR

Yaptığı resim ile UBİKAV Vakfı’nın Hayalimdeki Çin adlı yarışmasında Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösteren Gizem Mucan, ilk hedefinin okulunu başarılı bir şekilde bitirerek sağlık ile ilgili bir meslekte çalışmak olduğunu belirtti. Mucan, resim yeteneğini geliştirmek istediğini ve meslek sahibi olduktan sonra resme yönelmek istediğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler