20 Nisan 2024, Cumartesi

Çineli öğrenciler güneş enerji santralini gezdi

21 Şubat 2020, Cuma 16:17

     


Çine İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilçede faaliyet gösteren özel bir şirkete ait güneş enerji santralini ziyaret etti. Öğrencilere yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında detaylı bilgiler verildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Güneş enerjisinin çevre dostu olması ve fosil yakıtlara alternatif olarak kullanımına dikkat çeken işletme müdürü Nergis Pınar Çalmaz, paneller ile enerji üretiminin nasıl gerçekleştiğini, yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında detaylı bilgiler verdi.

 

Çine İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Güngör, "Günümüz dünyası enerjinin en çok ihtiyaç duyulduğu bir çağ olup yenilenebilir enerji kaynaklarının bu bağlamda önemi her geçen gün artmaktadır. Fosil yakıtların küresel ısınma üzerindeki etkisi göz önüne alındığında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve üretiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ülkemiz coğrafi konumu itibarı ile güneş enerjisinden en fazla yararlanabilecek ülkelerden biridir. Bu nedenle güneş enerjisinin yararları ve üretim süreçlerini yakından görmek için ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren güneş enerjisi santraline öğrencilerimiz ile ziyarette bulunduk" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler