19 Nisan 2024, Cuma

Çineli liseliler üniversite havası soluyacak

21 Ocak 2020, Salı 15:55

     


Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokol ile lise son sınıf öğrencileri bir eğitim gününü meslek yüksek okulunda geçirerek üniversite ortamını yerinde inceleme fırsatı bulacak.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu arasında protokol imzalandı. İmzalama törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir katıldı. Çine Kaymakamlığında gerçekleştirilen protokol hakkında bilgi veren Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Üstündağ ilçedeki tüm son sınıf lise öğrencilerinin bir eğitim gününü meslek yüksek okulunda geçirerek üniversite ortamını gözlemleme fırsatı bulacağını ifade etti. Her haftanın Perşembe günü bir liseden son sınıf lise öğrencilerinin eğitimlerini meslek yüksek okulunda geçireceğini belirten müdür Üstündağ, "Eğitimde iş birliği protokolü ile orta öğretim düzeyi öğrencilerimizin üniversiteyi tanıyarak kariyer hedefi belirlemelerine yardımcı olmak istedik. Eğitimde iş birliği yaparak resmi ortaöğretim kademelerindeki öğrencilerin üniversite ortamında ders işlemlerine olanak sağlamak akademisyenlerle tanışmalarını sağlamak meslek seçimleriyle ilgili sorunlarına çözüm bulmak, akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sağlaması ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanmaktadır. Eğitimde kaliteyi artırmak için hem üniversite ile hemde diğer kurumlarımızla ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

 

"ÜNİVERSİTE HAVASINI YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ise Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokolden memnuniyetini şu sözleriyle ifade etti: Bizim meslek yüksek okulumuzda her yerde bulunmayan bir kampüs havası var. Çok güzel bir eğitim ortamı var. Bu işbirliği ile bizde çocuklarımıza üniversite havasını yaşatmak istiyoruz. Yerele yönelik çok güzel bölümler var. Madencilik ile ilgilide bir program için girişimlerimiz devam ediyor. Bu işbirliği çocuklarımıza çok fayda sağlayacak onları üniversite ortamına hazırlamak için önemli bir gelişme" şeklinde konuştu. Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı ise lise öğrencilerini ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacaklarını ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler