19 Nisan 2024, Cuma

Çine’de ‘7 Sınıf’tan 7 Bölge’ye Türkiye’ etkinliği

17 Aralık 2021, Cuma 09:05

     


Çine Ayhan Yıldız Anaokulu, öğrencileri ve veli işbirliği ile düzenlenen yerli malı etkinlikleri, ‘7 Sınıf’tan 7 Bölge’ye Türkiye’ kapsamında hazırlanarak minik öğrenciler tüm bölgeleri tanıdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ayhan Yıldız Anaokulunda 7 Sınıf 7 Bölge fikriyle düzenlenen yerli malı etkinliğine, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ile şube müdürleri Ayşe Aktaş ve Mehmet Ertaş da katıldı. Anaokulu Müdürü Firdevs Karaman, minik öğrencilerinin Türkiye’nin lezzetlerini, üretime kazandırdığı ürünleri, bölgelerin simgesel değerlerini ve müziklerini tanıtmak istediklerini ifade etti.

“MERAKLARI HEDEFE ULAŞTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR”

Okul Müdürü Firdevs Karaman etkinlikle ilgili olarak, “Yerli malı haftasının amacının ülkemizde ürettiğimiz ürünlerin kullanımının artırılması, tutumlu ve bilinçli tüketimin sağlanmasıdır. Bu anlamda öğretmenlerimizle birlikte ortak bir etkinlik planladık, veli öğretmen ve öğrenci işbirliği ile düzenlediğimiz sergimizde öğrencilerin kalıcı öğrenmesini sağlamayı amaçladık. Öğrencilerin dikkatle inceleyen gözleri ve merakları hedefe ulaştığımızın göstergesidir. İmkanlar dahilinde bu bölgelere ziyaret etme fırsatı bulamadığımız pandemi sürecinde, bölgelerden esintileri okulumuza taşıma fırsatı bulduk. Emeği geçen öğretmen öğrenci ve velilerimize, ziyaretleri için Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sadık Yavuzkan ve şube müdürlerimize teşekkür ederim” diyerek, ülke olarak yerli malının ve üretimin önemine değindi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler