23 Nisan 2024, Salı

"Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım"

16 Aralık 2022, Cuma 10:23

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında, tutumlu olmayı, israf etmemeyi çocuklara aşılamak amacıyla "Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım" konulu etkinlik düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Günde bin 500 ton, yılda 542 bin ton ekmek israfının olduğunu dikkat çeken Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu idaresi, bayat ekmekleri kavurarak öğrencilere ikram etti.

Konuya dikkat çekmek isteyen Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu idaresi, etkinlik kapsamında velilere bilgilendirme yaptı. Okul yönetimi, velilerden evlerinde yenilebilir durumda olan bayat ekmekleri göndermelerini istedi. Veliler tarafından gönderilen bayat ekmekler öğretmenler tarafından küçük parçalara ayrıldıktan sonra soğan, yağ gibi malzemelerle kavrulduktan sonra israfın önüne geçmek için yapılan papara hazırlandı. Hazırlanan papara ile öğrencilerin dikkatini çekmek ve israfın önüne geçmek amaçlı te tek sınıflar gezilere öğrencilere anlattıktan sonra ikram edildi. Çoğu öğrencini adını ve tadını bilmediği papara ile "Tutumlu Yaşayalım, Papara Yapalım" etkinliğinde tanışmış oldu. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler