24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine’de ‘İlköğretim Haftası’ törenle kutlandı

13 Eylül 2021, Pazartesi 12:32

     


Çine Hüseyin Özkan İlkokulu’nda İlköğretim Haftası törenle kutlandı. Çine Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, Hüseyin Özkan İlkokulu’nda düzenlenen program ile devam etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Programa, Çine Kaymakam Vekili Musa Ayyıldız, Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı ile diğer okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“TEK İSTEĞİMİZ VATANIMIZA MİLLETİMİZE FAYDALI BİRER BİREY OLMANIZDIR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı, kendisinin ilkokul döneminden örnekler vererek, yaşadığı zorlukları anlattı. Müdür Özgür Soğancı, “Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, benim çocukluğumda eğitim öğretim araç gereci kara tahta ve tebeşirden oluşurdu. Renkli tebeşir bulmak bile çok lükstü. Abilerimizin ablarımızın kitapları ile okur, ortaokula ile liseye gitmek çok zor ve maliyetliydi. 40 kişilik sınıflarda 3’er kişi oturarak ders dinlerdik. Bilgisayarın ancak adının bilindiği o günlerden bugünlere geldik. Sizler ne kadar şanslısınız ki, okulunuzda ortalama 20 kişilik sınıflarda, çağın teknolojileri ile donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerinizle eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerden tek isteğimiz vatanımıza milletimize faydalı birer birey olmanızdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak” dedi ve 2021-22 Eğitim Öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni etti.

“BİR ÇİNELİ OLARAK BUNDAN İFTİHAR EDİYORUM”

Çineli olmaktan gurur duyduğunu belirten Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Merhum Hüseyin Özkan amcamız yıllar evvel Çine’mizin acil ihtiyacı olan bu okulu kazandırmış ve ondan sonra tabiri caizse mantar gibi hayırseverlerimizin yaptırdığı okullarla ilçemiz, ülkemizde hayırseverler tarafından yaptırılan okullar bakımından öncü bir ilçe olmuştur. O nedenle bir Çineli olarak bundan iftihar ediyorum. Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç ve memleket meselesidir. Eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk milli eğitiminin temel amaçlarından olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olması, aynı zamanda iyi bir insan yetiştirme görevini üstlenmiştir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Bu düşünceyle yola çıkarak ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonunu buluşturacak olan araç, yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz, çocuklarımızın yetenek ve bilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Değerli meslektaşlarım olan öğretmenlerimiz, mermer heykeltıraş için ne ise, çocuklar için de siz osunuz. Bu nedenle çocuklarımızın önce yüreğine, sonrada aklına dokunan, okutan ve okutmayı sevdiren birer rehbersiniz” ifadelerini kullandı.

“BİZLER UZAKTAN EĞİTİM VERMEK İSTEMİYORUZ”

Uzaktan eğitime karşı olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzkan, “Değerli öğrencilerimiz bir buçuk yıldan buyana okullarınızdan uzaksınız. Geçen hafta çok şükür okullarınıza yeniden kavuştunuz. İnşallah bu sene böyle devam eder. Zor ama bu kutsal görevde siz değerli öğretmen arkadaşlara başarılar diliyorum” açıklamasının ardından, okul dışından töreni izleyen velilere seslenerek, “Sevgili velilerim, gönlümüz sizlerle iç içe olabilmekten yana, ancak Kovid önlemleri kapsamında birazcık sizlerle uzaktayız. Sizlere şunu söyleyebilirim, okulumuzdaki 26 öğretmenimizin hepsi, 2. Ve 3. Doz aşısını oldu. İlçemizdeki toplam 589 öğretmenimizin yüzde 98’i aşılı. Türkiye’de bu oran yüzde 67’dir. Biz öğretmenlerin sizlerden ne isteği olur. Eğer aşınızı olmayan varsa, bu günden tezi yok derhal aşınızı olun ve çevrenizdeki aşı olmayanlara karşı bizim birer elçisi olun. Çünkü bu evlatlarımızın artık okula ve sınıflara ihtiyacı var. Bizler uzaktan cep telefonu ile tablet ile eğitim vermek istemiyoruz. Evlatlarımız ile yüz yüze eğitim gerçekleştirmek istiyoruz. Ne olur aşılarımızı yaptıralım. Bu düşünce ile 2021-2022 Eğitim Öğretim sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri eğitimin önemini anlatan şiirler okudu ve hazırladıkları oyunları sergiledi. Hüseyin Özkan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Daha sonra, programa katılan Kaymakam Vekili Ayyıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzkan, 3/D sınıfında temsili olarak eğitime katıldı. Program, ikramlarla son buldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler