26 Nisan 2024, Cuma

Çine BİLSEM hizmete başladı

12 Ekim 2022, Çarşamba 13:47

     


Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ilçedeki yetenekli ve yeteneğini keşfetmek isteyen öğrencilerin kendilerini geliştirmesine destek amacıyla hizmete başladı.

Çine Lisesi’ne ait ek binada oluşturulan BİLSEM, 14 öğretmen ve 17 öğrenci ile ilk kez eğitim vermeye başladı. BİLSEM Müdür Vekili Esra Kömürcüoğlu, bu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrencilerin il merkezine gidip gelmekten kurtulduğunu belirtti.

“TOPLAM 17 TANE ÖĞRENCİMİZ, 14 TANE DE ÖĞRETMENİMİZ VAR”

Kendi alanında yeteneklerini geliştirmek isteyen tüm öğrencileri beklediklerini dile getiren BİLSEM Müdür Vekili Esra Kömürcüoğlu, “Eğitim ve öğretime 27 Eylül olarak başladık. Bu üçüncü haftamız, iki haftalık bir uyum sürecinden sonra bu hafta artık normal eğitim-öğretime geçtik. Toplam 17 tane öğrencimiz, 14 tane de öğretmenimiz var. Çine’de ki BİLSEM kurulmasının amacı Aydın’a gidip gelen öğrencilerin artık bu yol eziyetinden kurtulmalıydı. Resim, müzik ve genel yetenek alanında BİLSEM sınavını kazanmış olan öğrenciler buraya geliyor. Bu bir etüt olarak değil ya da okulun bir devamı olarak görülmesin. Burası öğrencilerin yeteneklerini ve kendilerini geliştirip ileriye dönük projeler ürettikleri bir kurum gibi düşünelim. Öğrencilerin buraya ders saatinden sonra geliyorlar. Saat 16.00’da başlıyor bizim derslerimiz ve 19.00’a kadar sürüyor. Farklı okullardan gelen öğretmen arkadaşlarımız görevlendirme olarak buraya geliyorlar ve derslerini burada işliyorlar” dedi.

“TAMAMEN ÖĞRENCİNİN İSTEĞİNE BAĞLI”

Çine BİLSEM’de verilen hizmetlerin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Kömürcüoğlu, “Genel yetenek alanında gelen öğrencilerimiz var ve ana dersleri görüyorlar. Zaten bunun dışında lisedeki öğretmenlerde öğrencilerin seçimine uygun olan branşlarda görevlendirilen arkadaşlar da var. Buna istinaden robotik kodlama atölyemiz, akıl ve zeka oyunları atölyemiz var ve arkadaşlar artık projelere ve çeşitli turnuvalara hazırlanıyorlar burada. Tamamen öğrencinin isteğine bağlı, herhangi bir zorunluluk yok. Devam zorunluluğu da yok bu atölyede. Öğrencilerin gönüllülük esasına bağlı. Kendi yeteneklerine göre, isteklerine göre, nerede mutlu olacak ya da nerede kendilerini huzurlu hissediyorlarsa orada atölyelerinde çalışmalara devam edecekler” açıklamasında bulundu.

“UMARIM BU SAYI GİDEREK ARTACAKTIR”

BİLSEM’in Çine’de hizmete açılması aileleri de mutlu ettiğini belirten Kömürcüoğlu, “Burada Bilsem’in açılmasından dolayı ailelerde çok heyecanlılar. Kendileri çocuklarından daha heyecanlılar. Burada açılması onları çok mutlu etti. Çünkü artık Aydın’a gidiş ve geliş yormaya başlamıştı ve bunu duyan her veli artık önce geliyorlar, bizlerle konuşuyorlar daha sonra çocuklarının buraya naklini aldırıyorlar. Zaten biz 10 öğrenci ile başladık ve şuan sayımız 17 oldu. Umarım artık bu sayı giderek artacaktır ve umudumuzda var.

“BAŞARIMIZ İLE DEĞİŞİK ALANLARDA ADIMIZDAN SÖZ ETTİRİRİZ”

İlk kez eğitim vermeye başlayan BİLSEM olarak iddialı olduklarını kaydeden Kömürcüoğlu, “Sezon sonunda bütün öğrencilerimizin içerisinde yer aldığı bir proje, her dersin kendine ait olduğu bir yarışma, bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz. Zaten BİLSEM’in amacı da o. Yani normal okuldaki gibi gelip çocuğun herhangi bir ders gördüğü bir kurum değil. Çocuk buraya geldiği zaman bir şey üretebilmeli, kendini mutlu ettiği bir etkinlikte yer alabilmeli, bir yarışmaya katılabilmeli. Çünkü BİLSEM’in gerçekten amacı TÜBİTAK olsun, gerekli uluslararası yarışmalarda çok güzel ödülleri kazandığını bir kurum. Gerçekten öğrencilerimizin çok gurur verici çalışmaları var. Sağ olsun buraya gelen arkadaşlarda çok özverili, gönüllü çalışan arkadaşlar ve herkesin çok memnun olduğu bir kurum. Sene sonuna da açıkçası herhangi bir projede, olsun etkinlikte olsun bizim birer ödül kazanacağımıza eminim. İnşallah çok değişik alanlarda, farklı yerlerde adımızdan söz ettiririz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler