19 Nisan 2024, Cuma

Çine’de İlköğretim Haftası törenle kutlandı

12 Eylül 2022, Pazartesi 12:01

     


Çine’de İlköğretim Haftası, Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu’nda düzenlenen program ile kutlandı.

Çine’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için 41 okulda, 6 bin 552 bin öğrenci ve 564 öğretmen ders başı yaptı. Eğitim yılının ilk günü Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu’nda İlköğretim Haftası Kutlama Töreni gerçekleştirildi.

Törene, Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Binay Erkun, Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu Müdürü Kamil Kılcı başta olmak üzere diğer okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını, Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu Müdürü Kamil Kılcı gerçekleştirdi. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan da yaptığı konuşmada, eğitimin önemini vurgu yaptı. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim sezonunun hayırlı olmasını dileyen Müdür Yavuzkan, tüm öğrenciler ile öğretmenlere başarı temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve şiir dinletisinin ardından, protokol üyeleri 3/D Sınıfında ilk derse katıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ile birlikte diğer protokol üyeleri Hayat Bilgisi dersine eşlik etti. Tören, hazırlanan ikramlarla sona erdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler