28 Mart 2024, Perşembe

"Çine kayıplarını üstüne koyarak telafi ediyor"

12 Nisan 2018, Perşembe 12:20

     


Çine Kaymakamı Özkan Demir, Aydın'da nitelikli okul sıfatı taşıyan 15 okuldan 1'i olan Çine Madran Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Demir, "Çine kayıplarını üstüne koyarak telafi ediyor" dedi.

 

Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ile birlikte TEOG sınavının kaldırılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilen Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile öğrenci alacak olan Aydın'daki 15 okuldan birisi olan Çine Madran Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul idaresi ve öğretmenleri tebrik etti. Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Madran Anadolu Lisesi'nin eski önemini kazanması için 4.5 yıldır çaba sarf ettiklerini ifade ederken, "4.5 yıl önce eğitim alanında çıta düzeyinde olan bir öğretmen lisemizi kaybetmiştik. Her platformda bu noktada bir kayıp yaşadığımızı ve bunun telafi edilmesi gerektiğini dillendirdik. O günden bu yana mücadele veriyor idik. Çine Madran Anadolu Lisemizin bir fen lisesi olmasını istiyorduk. Bu anlamda okulumuzun nitelikli okullar arasında yer alması bizleri çok mutlu etti. Aydın'da ilk bin öğrenciye hitap edecek bir okulumuz oldu. Bir marka değer kazandık. Bunun önemini önümüzdeki süreçte daha iyi anlayacağız.

 

"MUTLULUK VERİCİ BİR KAZANÇ"

Çine maalesef göç veriyor ve bu göç nedenlerinden bir tanesi de eğitim düzeyi. Çine Madran Anadolu Lisesi bu göçü de önleyebilecek bir ivme kazandı. Çine'de genel olarak bir toparlanma olduğunu hissedebiliyoruz. Çine kayıplarını üzerine koyarak telafi ediyor. Milletvekilimiz Mustafa Savaş ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Çine eğitimi için okulumuzun sınav ile öğrenci alan nitelikli okullar arasında yer alması bizim için mutluluk verici bir kazanç oldu" dedi.

 

ÇİNE'DE YURT SORUNU YOK

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine'de dışarıdan gelen öğrenciler için yurt sorunu olmadığını ve nitelikli okullar arasında yer alan Çine Madran Anadolu Lisesi'nin diğer ilçe ve illerden talep edilen okullar arasında başı çekeceğini ifade etti. Müdür Üstündağ, ilçede hali hazırda yaklaşık 500 öğrenciye yurt imkanlarının bulunduğunu belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler