26 Nisan 2024, Cuma

"Güvenlik görevlileri kalıcı olmalı"

9 Mart 2020, Pazartesi 17:27

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda, güvenlik zafiyeti diğer okullara nazaran daha çok olduğu öne sürülen ve özellikle trafik yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda kaza ve tehlike potansiyeli daha fazla olduğu varsayılan ilçe merkezindeki okullara güvenlik görevlileri yerleştirildi. Veliler güvenlik görevlilerinin kalıcı hale getirilmelerini istiyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Hüseyin Özkan İlkokulu'nda güvenlik hizmeti veren bekçi Kemal Dündar, "Bir gelecek neslin yetiştiği kutsal eğitim yuvalarında rızkımızı çıkardığımız için çok mutluyuz. Bize bu fırsatı veren devletimizden Allah razı olsun. Çocukları çok seviyorum, artık velileri de tanıdım. Kim kimin evladı, okula hangi öğrencinin hangi velisi geliyor biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Dikkatliyiz ve öğrencilerin güvenliği için çalışıyoruz. İşimizde çok yeniyiz ama şimdiden kadro hayali kurmaya başladık" dedi.

 

VELİLER GÜVENLİKÇİLERİN KALICI OLMALARINI İSTİYOR

Çocuklarının güvenliği için hizmet veren görevlilerden memnun olduklarını ifade eden veli Salih Dönmez, "Devletimizden Allah razı olsun. Bir kaç yıldır okullardaki güvenliği sağlamak hemde iş istihdamı yaratmak amacıyla okullara güvenlik görevlisi tahsis etti. Görevliler işlerini en güzel şekilde yürütmekte ancak daha iyi verim alabilmek için bir okulda hizmet veren görevlinin değişmemesi gerekli. Bir okulda görev yapan güvenlik görevlisi öğrenci ve velileri bir yılda anca tanıyabiliyor. Güvenlik görevlileri kalıcı olmalı. Böylelikle okullarda güvenliği daha iyi sağlamış oluruz. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları doğrultusunda ilçemizdeki okullar daha güvenli hale geldi biz veliler olarak yetkililere teşekkür ediyoruz ve ilçemizde huzurlu bir eğitimin devam etmesi için çalışmalarına devam edeceklerine inanıyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler