29 Mart 2024, Cuma

Miniklerin oynadığı kısa film izlenme rekoru kırıyor

4 Ağustos 2018, Cumartesi 23:38

     


Çine’de İngilizce eğitim veren AKD KIDS Anaokulu'nda öğrencilerin rol aldığı, sosyal farkındalık projesi kapsamında aileleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanan video, izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. ‘’Tutsak Oyun’’ başlıklı ve teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini konu alan kısa film sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çalışmanın içeriği ve amacı hakkında açıklama yapan AKD KIDS Kurucu Müdürü Hakan Pala şu ifadeleri kullandı: Günümüz dünyasında, yoğun teknoloji ve asosyalliğe maruz kalan çocuklarda bu durumun etkileri OTİZM belirtilerin görülmesine sebebiyet vermekte ve bu dünyada gün geçtikçe çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır.Ayrıca toplum içinde kültürel değerler yok olmakta ve aile içi saygı-sevgi kavramları tanımını yitirmektedir.

 

"AMACIMIZ OLUMSUZLUKLARA ENGEL OLABİLMEK"

Bu kısa filmi çekmekteki amacımız tehlikenin sınırlarının düşününenden daha farklı bir boyutta olduğunu vurgulayarak özellikle anaokulu yaşında çocuklarımızın bu tip(akıllı telefon,tablet,yoğun tv ortamı vb.) teknolojik araçlardan uzak tutulması gerektiği uyarısını yapmak ve aileleri bu konuda farklı bir bakış açısından durumu gözlemlemelerini sağlayarak bilgilendirmektir. Son dönemlerde çocuk pedagoglarının bu sebepten dolayı aileleri anaokuluna yönlendirmeleri daha sıklıkta görülür bir durum olmuştur.Temennimiz ailelerin bu konuda bilinçlenmesini sağlayarak çocukları için ortaya çıkabilecek bu tip olumsuzluklara karşı engel olmaya vesile olmaktır. (OSMAN YURTTAŞ)

https://www.facebook.com/1037976382882100/videos/2023792574300471/?fref=mentions







 
Son Eklenen Haberler