26 Nisan 2024, Cuma

Çine MTAL Madencilik Bölümü onayı aldı

4 Mart 2022, Cuma 11:45

     


Milli Eğitim Bakanlığı, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) ‘Maden Teknolojisi’ alanının açılması için onay verdi. Maden Teknolojisi Bölümü’ne 2022-2023 Eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi, ilçenin gelir kaynaklarının başında gelen maden sektörüne kalifiye eleman yetiştirebilmek adına bir süredir devam ettikleri ‘Maden Teknolojisi’ bölümü için sonuç aldı.

Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Türkiye’nin önde gelen maden firmalarının yatırım yapmaya başlaması ile Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine harekete geçirdi. OSB’de maden firmalarına ait fabrikalarının seramik üretimine başladığında yaklaşık 6 ile 8 bin kişinin istihdam edileceği öngörüldüğü ifade edildi. İlçedeki öğrencilerin de bu alanda eğitim alması için yapılan girişimlere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay çıktı.

“PROTOKOL KAPSAMINDA OSB İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYONU SAĞLAMAKTADIR”

Yeni bölümün ilçeye kazandırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Serdar Omatça, “Çine ilçesinde bulunan madencilik sektörünün iş gücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirilmesi, mezunlarımızın istihdam olanaklarının artırılması amacıyla Maden Teknolojisi alanının açılması için girişimde bulunulmuş ve Bakanlığımızın onayı ile okulumuzda Maden Teknolojisi Alanı açılmış oldu. 2022-2023 Eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanacaktır. Okulumuzda Maden Teknolojisi Alanının yanı sıra her daim geçerliliğini koruyan ve mezunlarının istihdam olanaklarının geniş olduğu Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı da mevcuttur. Yine okulumuzda MESEM kapsamında çıraklık eğitim programı da uygulanmaktadır. Okulumuz Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında bölgemizdeki OSB ile eşleştirilmiş olup bölgemizdeki mesleki eğitim ve OSB arasındaki işbirliğini ve koordinasyonu da sağlamaktadır” dedi.

“100 YATAKLI ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONUMUZ BULUNMAKTADIR”

“Okulumuzda Anadolu Meslek Programında 250 öğrenci, Mesleki Eğitim Programında 45 öğrenci olmak üzere toplam 295 öğrenciyle eğitim öğretimini sürdürmektedir” diyen Müdür Omatça, “Okulumuza ilçe dışından ya da il dışından kayıt olmak isteyen öğrencilerimizin barınabileceği 100 yataklı erkek öğrenci pansiyonumuz da bulunmaktadır. Okulumuzdaki mevcut alanlarımızla birlikte yeni açılan Maden Teknolojisi alanımızla da Çine’deki iş gücü piyasasına donanımlı, bilgili ve kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda katkı sunmaya devam edeceğiz. İlçemizde faaliyet gösteren maden sektörüne ait firmalardan da okulumuzun Maden Teknolojisi Alanına ait kurulacak olan atölyemize desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler