24 Nisan 2024, Çarşamba

Rüşvet iddiası ile tutuklu 2 personel için yeni karar

21 Nisan 2022, Perşembe 16:15

     


Rüşvet aldıkları iddiası ile yaklaşık 100 gündür tutuklu bulunan Çine Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli 2 personel, hakim karşısına çıktı. 2 personelin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

 

Çine Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Teknikeri Veli K. ile Ziraat Mühendisi Sercan K.’nın tarım arazisinin işlemleri için H.Ç.’den rüşvet aldıkları iddiası ile 7 Ocak 2022 tarihinde önce gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklu yargılanmak üzere cezaevine sevk edilmişti. 2 personelin duruşması, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 2 personelin rüşvet olarak aldıkları iddia edilen 700’er liranın düşük meblağ olduğunu ve bunun komplo olabileceği gerekçeleri ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

“GELECEK EMRE GÖRE İŞLEM YAPACAĞIZ”

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, tutuksuz yargılanmalarına karar verilen Veli K.’nın emekliye ayrılacağını belirtti. İl Müdürü Ökdem, “Bu personellerimiz hakkında bulunan iddia sonrası Bakanlık Müfettişimiz incelemelerde bulundu. Bugün de mahkeme tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Bir personelimiz emeklilik için dilekçe vermişti, diğer personelimiz hakkında Kaymakamlıktan gelecek görev iadesi emrinin ardından başka ilçeye tayin edeceğiz. Müfettişin raporu ile Bakanlığımızdan başka bir ile tayin edilmesi talebi gelirse, kendisini başka bir ile tayin edeceğiz. Şuan mahkeme kararı da müfettiş raporu da henüz bize ulaşmadı. Gelecek emirlere göre biz gerekli işlemleri yapacağız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler