30 Nisan 2024, Salı

Çine’de yanan otobüsün imdadına başka bir otobüs şoförü yetişti

16 Nisan 2024, Salı 16:10

     


Aydın’ın Çine İlçesi’nde seyir halindeki otobüste yangın çıktı. Yangın, o esnada yolu kullanan başka bir otobüs şoförü ve muavinin desteği ile söndürüldü. Yanan otobüsün yolcuları ise, yaklaşık 2 saat İlçe Jandarma Komutanlığı misafirhanesinde konuk edildi.

Yangın, Aydın-Muğla Karayolu Eskiçine Mahallesi sınırlarında saat 01:30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir seyahat firmasına ait Melih K. idaresindeki 16 ARH 102 plakalı otobüsün sol bagaj kısmında yangın çıktı. Safranbolu-Muğla seferini yapan ve yangını fark eden sürücü, otobüsü durdurarak yolcuları tahliye etti. Elektrik aksanından çıktığı belirlenen yangın nedeniyle bagaj kısmında patlama meydana geldi. Otobüs kaptanı Melih K. ile yolcuların bilgi vermesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yol kenarında aracın yandığını fark eden başka bir otobüs şoförü ile muavini hemen yardıma koştu. Araçlarındaki yangın tüpleri ile otobüsün yanan bagaj kısmına müdahale edilirken, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince soğutma işlemi yapıldı.

Otobüs şoförünün dikkati sayesinde hiç kimsenin zarar görmediği belirtilirken, bütün yolcular Çine İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına taşındı. Bagajda bulunan valiz ve diğer eşyaları zarar gören yolcular, yaklaşık 04:00 sıralarında firma tarafından gönderilen başka bir otobüs ile yolculuklarına devam ettiği ifade edildi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler