27 Nisan 2024, Cumartesi

Satrancın minik ustaları Çine'de yarıştı

19 Mart 2018, Pazartesi 14:34

     


Çine Kültür Derneği ve Türkiye Satranç Fedrasyonu tarafından 5.'si gerçekleştirildi. Satrancın küçük ustaları birbirlerini yenebilmek için kıyasıya yarıştı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Kültür Derneği ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen satranç turnuvası Çine Belediyesi Düğün Salonu yapıldı. 2004 ile 2009 doğumlu öğrencilerin katıldığı turnuvada 100'e yakın satranç sever öğrenci yarıştı. Küçükler, yıldızlar ve gençler olarak farklı üç kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren sporculara sporculara madalya, tüm katılımcılara da katılım belgesi ve sürpriz hediyeler verildi. Küçükler'de Ali Nihat Çolak birinci, Doruk Sönmez ikinci, Muhammed Tuğra Karaca üçüncü, Yıldızlar'da Şevket Ay birinci, Yusuf Anıl Çimenli ikinci, Şuayp Talha Kocabay üçüncü ve Gençlerde Bekir Kaan Öztürk birinci, Emre Yıldırım ikinci ve Necati Onur Öner ise üçüncü oldu. 

 

BAŞKAN'DAN AİLELERE SATRANÇ ÇAĞRISI

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, ailelere seslenerek, çocukların satranç oynamalarına destek olmalarını isterken, satrancın çocukların zihinsel gelişmelerine olumlu yönde katkı sağladığını ve düşünme kabiliyetlerini artırdığını söyledi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler