26 Nisan 2024, Cuma

Sağlıkçıyı sahadan attılar

17 Ekim 2018, Çarşamba 16:53

     


Çine'de oynanan amatör futbol müsabakasında bugüne kadar görülmemiş bir olay yaşandı. Görevlendirilen sağlıkçı sahadan kovuldu.

 

Çine Madranspor ile Yıldızgücüspor arasında oynanan karşılaşmada yaşanan sağlık skandalı amatör futbol müsabakalarındaki sağlık sorunu bir kez daha gözler önüne serdi. Maçta sağlıkçı olmadığı için Çine Madranspor Malzeme Sorumlusu Ali Uğur Alyazıcı'ya maçın hakemleri ve saha yetkilileri tarafından sağlıkçı olması talep edildi. Alyazıcı sağlıkçı olmayı kabul etti. Çine Madranspor'un 1-0'lık skor ile galip ayrıldığı karşılaşmada gol sonrası Alyazıcı, 'böyle hakeme böyle gol' dedi. Bunu duyan saha yetkilisi durumu hakeme bildirince sağlıkçı olarak görev yapan Alyazıcı hakeme küfür ettiği gerekçesi ile sahadan kovuldu.

 

"BOŞUNA YATMA"

Çine Madransporlu Şefik Cengiz, maç esnasında rakibi ile girmiş olduğu mücadelede sakatlanarak yere yattı, bunu gören hakem sağlıkçıyı sahaya davet etti, saha yetkililerinin uyarısı ile hakem sağlıkçının sahaya girmesine mani olurken, Şefik Cengiz hakemin kendisine 'sağlıkçıyı kovdum yerde boşuna yatma' dediğini iddia etti.

 

FUTBOLCULAR ALLAH'A EMANET

Amatör futbol müsabakalarının oynandığı sahalarda ambulans bulundurma zorunluluğu olmaması ile birlikte müsabakaların bir çoğu ambulans olmayan sahalarda oynanıyor. Sakatlık, yaralanma ve benzeri olayların yaşanabilme olasılığı yüksek futbol karşılaşmalarında ambulans bulunmaması başta futbolcu yakınları olmak üzere tüm duyarlı taraftarların tepkisine neden oluyor. Ambulanstan yoksun oynanan amatör futbol müsabakalarında futbolcular adeta futbolu Allah’a emanet oynuyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler