26 Nisan 2024, Cuma

“Oyumuzu yüzde 42’ye çıkaracağız”

30 Mart 2015, Pazartesi 09:36

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, partilileriyle birlikte Çine’nin Umurköy Mahallesi’ni ziyaret etti. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Aydın’da oylarını artıracaklarını söyleyen Özmen, “Oyumuzu yüzde 42’ye çıkaracağız” dedi.

 

Özmen’e ziyaretinde, Özmen’e, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri, Eski Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, partililer ve vatandaşlar eşlik etti.

 

Aydın’da son iki seçimde üzücü bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Özmen, bu seçimlerde Aydın’ı sarıya boyayacaklarını ifade etti.

 

Çoban Kıraathanesi’nde partililerini seslenen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Seçim çalışmalarını başlamadan önce sizlerle sohbet etmeye geldik. Mahallemizin sorunları varsa bunları sizlerin ağzında dinlemeye ve çözüm bulacağız. Bizlerden çok bugün sizler konuşacaksınız” diye konuştu.

 

BAŞKAN SEÇİM STARTINI VERDİ

Seçim startını Çine’den başlattıklarını belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Bugün 8’inci ilçe ziyaretimiz. Göreve geldiğimizde, 17 ilçemizin tamamını ziyaret ettik. Bugün de doğrudan seçmenimize temas eden mahalle programlarına başladık. Geçen hafta Bozdağan’ın Altıntaş Mahallesi’nde aynı şekilde bu programı yapmıştık. Çine’de de seçim startını buradan verilmiş olacak. 7 Haziran akşamı zafer bizim olacak” diye konuştu.

 

“BU SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ”

Bu güne kadar girdikleri 9 seçimi zaferle sonuçlandırdıklarını ifade eden Özmen, “ 7 Haziran seçimleri çok önemli. Aydın’da AK Parti’yi birinci parti yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu güne kadar kazandığımız 9 seçim zaferin yanı sıra bu seçim adeta taçlandıracak ve mühür vuracak son seçim. Eğer bu seçimde Anayasa’yı tek başına değiştirecek çoğunluğu elde edemezsek, 13 yıldır millet adına kazanılmış bütün mevziler heba olur. Mevzi derken, karşımızda düşman yok. Siyasi demokratik bir yarış içerisindeyiz. Bu seçimler Türkiye’nin geleceği için çok önemli. 13 yıl önce Türkiye çok büyük sıkıntılar içerisindeyiz. AK Parti iktidarında Türkiye normal bir süreç yaşıyor” dedi.

 

“BİZDEN ÖNCE OYLARI DEVŞİRİP GİTMİŞLER AMA HİZMET YAPMAMIŞLAR”

AK Parti iktidarında önce Türkiye’yi korkularla yönetildiğini ifade eden Özmen, “Siyasi partiler geldiler, sizleri korkuttular, oyları devşirip gittiler. Birileri geldi. ‘Cumhuriyet elden gidiyor, birileri geldi, din elden gidiyor’ diye sizlere söyledi. Ama bu gün gelinen noktada ne din elden gitmiş ne de Cumhuriyet elden gitmiştir. Oyları devşirip gitmişler ama ülkeyi hiçbir hizmet yapılmamış. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını gören içerideki ve dışarıdaki mihraklar ülke bölünme noktasına geldi diye sizleri korkutmaya başladılar. Genç arkadaşlar, 30-40 yıl sonra ülke bölünmemiş aksine daha büyümüş görecek. AK Parti’nin politikaları bu noktada ilerliyor” diye konuştu.

 

“HEDEF YÜZDE 42”

Ömer Özmen, 2014 yılında yapılan yerel seçimin etkilerinin kafalardan çıkarılmasını önererek, şöyle devam etti:

“AK Parti 2002 yılında yüzde 18 oyla üçüncü parti oldu. MHP ve DYP baraja aşamadıkları için 8 milletvekilin 4’ünü biz, 4’ünü CHP aldı. 2007 yılında yapılan seçimlerde de yüzde 29 oyla Aydın’da birinci parti olduk. 7 milletvekilin 3’ünü kazandık. 2011 yılındaki seçimlerde oylarımız yüzde 37’ye yükseldi ve yine 3 milletvekili çıkardık. Bu şunu gösteriyor. Eğer biz ciddi bir şekilde çalışırsak, adaylarımızla birlikte karargâhlarımızın ve ilçe başkanlarımızın planları doğrultusunda çalışırsak 7 Haziran’da yüzde 42 oyla birinci oluruz. Biz buna yürekten inanıyoruz. Süreç bunu gösteriyor.”

 

“AYDIN’I SARIYA BOYAYACAĞIZ”

Aydın’da son iki seçimde üzücü bir tablo ile karşılaştıklarını kaydeden Ömer Özmen, “Türkiye haritası açıldığında Edirne’den başlıyor, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’ya kadar kırmızı gidiyor ve geri kalan yerler sarı. Üzülüyoruz değil mi? Aydın’ı sarıyı boyayacağız ve sıcak denizlere giden ilk adımını da atmış olacağız” diye konuştu.

 

“BİZDE 55, CHP’DE 18 ADAY ADAYI VAR”

Özmen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“2011 yılında talihsizlik yaşadık. Aydın sağın kalesidir. Asla sol değildir. 2011 yılı seçimlerde CHP Genel Başkanı değişikliği yaşamıştı. Bu değişikle bir umut doğmuştu. Aydın’da 35 civarında aday adayları vardı. Ama baktılar ki 4 yıllık süreçte CHP’de değişen hiçbir şey yok. Aynı hamam aynı tas. Bu gün aday adayı sayısı yarı yarıya düştü. Belki Aydın siyaset tarihinde bir ilk olacak. 55 tane aday adayımız var. 55 aday adayımızın 7 tanesi engelli kardeşimiz, 15 tanesi bayandır. Çok ciddi bir tablo ile seçmenimizin karşınsa çıktı. 1 Mart’ta temayül yoklamasını yaptık. Yüzde 73 katılım oldu. Bin 389 tane sivil toplum kuruluş başkanı ve yöneticisi oy kullandı. Toplumun her kesimin de oy kullandı. Aydın’da seçim seyrini değiştirecek bir iş yaptık. Siyaset temelden tavana doğru gider. Siz burada dik duracaksınız AK Parti’ye sahip çıkacaksınız ve bizleri de hareketlendireceksiniz. Bizler de Ankara’yı hareketlendireceğiz.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler