26 Nisan 2024, Cuma

“Hizmet yapamadığım için kahveye çıkamıyorum”

27 Ocak 2017, Cuma 14:25

     


Çine’nin Alabayır Mahallesi Muhtarı Adem Açıkgöz, “Hizmet yapamadığım için kahveye çıkamıyorum” dedi.

2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde mahallesine hizmet etmek için göreve geldiğini söyleyen Muhtar Adem Açıkgöz, 2 yıldır yeterli hizmet edemediği için üzüldüğünü söyledi.

Açıkgöz, hizmet alabilmek için ekibiyle birlikte Çine Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği'ni sürekli ziyaret ettiğini ama geçen iki yıllık sürede hiçbir hizmet alamadığını ve mahalle kahvesine çıkmaya utandığını söyledi.

 

“NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM”

Muhtar Açıkgöz, “1980 yılında mahallemizin içme suyu pınarlarımız yapılmış. Bunların yenilenmesi ve pınarların temizlenmesi için ASKİ’ye birçok kez müracaatta bulundum. Ama sonuç alamadık. Her yıl mahallemizde 3-4 kişi genç yaşta kanserden vefat ediyor. Bu durum, bizi tedirgin ediyor. Acilen su pınarlarımızın elden geçmesi gerekiyor. Yazın çok susuzluk yaşadık. Pınarların temizlenmesi için 4 bin lira civarında cebimden para harcadım. 19 abonemizin su alması için 150 metre boruya ihtiyacımız oldu. Ama bu boruyu ASKİ’den talep etmeme rağmen bir türlü temin edemedim. En sonunda ihtiyaç olan boruyu satın aldım. ASKİ yetkilileriyle görüştüm, hepsi de boru olmadığını söyledi. Seçilmiş bir mahalle muhtarı olarak ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

 

“PARKE TAŞI İSTİYORUZ AMA ALAMIYORUZ”

2016 yılı içerinde parke taşı için Çine Belediyesi'ne müracaatta bulunduğunu belirten Muhtar Adem Açıkgöz, “Maalesef bu isteğimiz de yerine gelmedi. Mahallemizin 200 metre uzunluğundaki mezarlık yolu çamurdan geçilmiyor. Ayrıca 130 kişinin sütünü topladığımız kooperatif binamızın yolu parke taşı döşeli değil. Hiç kimse bu talebimizi ciddiye almadı. Parke taşı döşemenin işçiliğini muhtarlık olarak üstleneceğimizi söyledim. Yine de olmadı” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler