27 Nisan 2024, Cumartesi

Başkanlar seçimi değerlendirdi

26 Haziran 2018, Salı 13:58

     


Çine'deki parti başkanları 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimini değerlendirdi. 

 

Çine’de 155 sandık kuruldu. 40 bin 19 seçmenin bulunduğu ilçede 36 bin 344 seçmen oy kullandı. 34 bin 810 oy geçerli sayılırken, bin 534 oy geçersiz sayıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan 15 bin 70, Muharrem İnce 14 bin 639, Meral Akşener 4 bin 516, Selahattin Demirtaş 273, Temel Karamollaoğlu 194 ve Doğu Perinçek 118 oy aldı. Milletvekilliği seçiminde ise, kullanılan 34 bin 987 oy geçerli, bin 357 oy da geçersiz sayıldı. AK Parti 13 bin 697, Cumhuriyet Halk Partisi 12 bin 424, İYİ Parti 5 bin 258, Milliyetçi Hareket Partisi 2 bin 226, Halkların Demokratik Parti 770, Saadet Partisi 330, Vatan Partisi 174 ve Hür Dava Partisi 170 oy aldı.

 

"SAĞIN KALESİNİ YENİDEN SAĞ DEVRALDI"
Çine'deki parti başkanları seçimi değerlendirdi. AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, "Sağın kalesini yeniden sağ devraldı. Çok uzun aradan sonra AK Parti ile sağ seçmen galip geldi. Kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, mahalle başkanları, gönül veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Çine'de önümüzdeki süreçlerde daha güzel sonuçlar alacağız" dedi. 

 

"BU SEÇİMİN EZİCİ BİR GALİBİ YOK"
CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, "Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. 40 yıl sonra Muharrem İnce CHP'yi 30 bandının üzerine taşıdı. Her kesimden oy almayı başardı. Siyasi partilerin çoğalması da seçim sonuçlarını etkiledi. Bu seçimin ezici bir galibi yok. Bir oy dağılımı oldu. Zor şartlar ve adaletsiz bir seçim yarışına rağmen 50 günlük çalışma ile yüzde 30'luk bir başarı var" dedi. 

 

"ÇİNE'DE 3. PARTİ OLDUK"
İYİ Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Derya Kamil Karaca, "İYİ Parti olarak yeni kurulmuş bir partiyiz. İlk seçimimizde 46 milletvekili çıkardık. Yüzde 10 barajını aştık. Aydın'dan bir vekilimiz oldu. Çine'de 5 binin üzerinde oy aldık ve üçüncü parti olduk. Bu başarılarımızın üstüne koyarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

 

"MHP TÜRK MİLLETİ'NİN TEMİNATIDIR"
MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç, "Millet aklı yine sandığa yansıdı ve Cumhur İttifakı bu seçimden galip geldi. MHP bitti diyenlerin hevesi kursağında kaldı. MHP bir kez daha Türk Milleti'nin kalesi olduğunu gösterdi. Seçim sonuçları vatana millete hayırlı olsun. Cumhur İttifakı Çine'de de galip gelerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Ülke genelinde CHP'nin İYİ Parti ve HDP'ye oy devşirdiği de açıkça ortadadır. Ülkücü çizgisinden çıkmayan, davasına gönül vermiş bütün gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun. MHP Türk Milleti'nin teminatıdır" dedi.

 

"KAZANDIĞIMIZIN İNANCINDAYIZ"

Saadet Partisi Çine İlçe Teşkilat Başkanı Harun Bayram; Demokrasilerde milletin tercihi ne yönde çıkarsa saygı duyulur. Bir millet kendisini düzeltmedikçe doğruyu bulmadıkça o toplumu Cenabı Allah düzeltecek değildir. Yeni dönemde Türkiye'nin milletin, ümmetin sorunları vardır. İnşallah halkımızın tercih ettiği yeni iktidar bu sorunlara çözüm getirir. Vatan, millet ve İslam için hayırlara vesile olsun. Biz çalışmalarımızı Allah rızası için yaptığımız için kazandığımız inancındayız. Bu seçimden sonra kollarımızı sıvayarak yerel seçim çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler