26 Nisan 2024, Cuma

MHP'de Oluç dönemi

24 Mart 2017, Cuma 09:31

     


Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçim sonunda Avukat Kazım Oluç MHP Çine İlçe Başkanı oldu.

Çine Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul ile MHP Çine’deki yeni yönetimi belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimle Avukat Kazım Oluç MHP Çine İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu. Başkan Kazım Oluç, “Benim ve yönetimdeki arkadaşlarımızın yegane hedefi, partili tüm ülküdaşlarımız ile kucaklaşmak, parti içinde birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. 'Ülkücüyüm' diyen ve darda kalan herkese kapımız her zaman açıktır. Türk bayrağını ve üç hilali dalgalandırmak görevimizdir. Bizler bu bayrağı layığı ile taşımaya çalışacağız. Bu nedenle ilçemizde kutlu davamıza ve teşkilatımıza hizmeti olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Partimizin oyunu artırarak yerel seçimlerde belediyeyi kazanacağız. Ülkücü var olduğu sürece her zaman ümit vardır, ezanlar dinmez, bayrak inmez, ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 

ÜÇ HİLALİ EN YÜKSEĞE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞTIK

MHP Çine İlçe Teşkilatı eski başkanı Kamil Ak ise, “Doğduğum günden bu yana mensubu olmaktan gurur duyduğum Ülkücü hareketin amiral gemisi olan MHP’nin Çine ilçe başkanlığı görevim bugün sona erdi. Tüm gayretimiz, hak davamızın hak ettiği yerine gelmesi için olmuştur. Üç hilali en yükseğe taşımak için çalıştık. Her adımımızı parti tabanı ve vatandaş ile istişare ederek attık. Bizden önceki yönetim kuruluna sonsuz şükranlarımı sunarım. Ebediyete göç etmiş olanlara Allah’tan rahmet sağlıkta olanlara da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

"HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Türk milletinin Çanakkale’deki gibi kurtuluş mücadelesi verdiğini söyleyen MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirdiği açıklamasında şunları söyledi: “Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Türk milleti, yeni bir kurtuluş mücadelesi veriyor. MHP’nin 48 yıllık ilkeli ve dik duruşuna rağmen yurt dışından beslenen terör örgütleri ve yapılan siyasi hataların getirdiği bu zorlukları aşmamız gerekiyor. Bu çıkmazı çözmemiz gerekiyor. Yapılan yanlışları gördük, biliyoruz. Amerika ve Avrupa’nın Türkiye’de gerçekleştirmek istediği şey iç savaş. Irak ve Suriye’de arzu edilen sözde Kürdistan devletinin süreci bir şekilde tamamlandı. Önce bir ülkeyi mezheplere, etnik kimliklere ayırırlar, bir siyasi liderin diktatörleşmesini sağlarlar, ardından bunu ispat edip 'Barış getireceğiz, diktatörü devireceğiz' diye ülkeyi işgal ederler. Türkiye’de oynanan oyun bundan farklı değil. Kurtuluş Savaşı'ndaki başarısızlıkları ile sekteye uğrayan bu planı, yine hayata geçirmek istiyorlar. Bu sefer içten yıkmak istiyorlar. Çanakkale mücadelesi veriyoruz. Bu sefer psikolojik harp silahı ile saldırıyorlar. Buna engel olmamız lazım. Cemaat MHP içerisine girmek istedi. Liderimiz gönderdikleri elçiyi geri çevirdi. Bu sefer muhalif kanadı beslemeye başladılar. Birlik ve beraberliğimiz bozulmaya başlandı. 80 vekilin 40 vekile düşmesi ile üzülen kardeşlerimiz arasında 'Bir umut var mıdır' diye muhaliflere destek verenler olmuştur. Ülküdaşlarımız yanlış yapmış olabilir, başımızın üstünde yerleri vardır. Ülkücünün dönüp geleceği yer Ülkücü iradedir. Meral Akşener hanımefendi, gittiği her yerde 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyerek acaba kimlere, ne sinyal verdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün başka sözü yok mu? Anayasa bir tüzük maddesi değişikliğine izin verdi, bunlar 14 maddesini değiştirmeye kalktılar. Hukuk bunun neresinde? Hanımefendi neden Temmuz başında 15’inden sonra her şey değişecek, diyordu. Arkasından 15 Temmuz darbe girişimi geldi. Bizim merakımızı cezbediyor. 15 Temmuz, belki size film gibi geldi. O gün yaşananlar gerçekti. Kurtuluş savaşında tek mermi almayan meclis o gece uçaklarla bombalandı. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

“KIBRIS’A BİR TÜMEN ASKER YIĞDILAR”

15 Temmuz gecesi İngiltere Kıbrıs’a bir tümen asker yığdı, ortaya çıkınca 'Vatandaşlarımı kurtaracaktım' dedi, siz buna inanıyor musunuz? Bugün ‘Evet’ diyecek olan bakanları, başkan yardımcılarımızı içeri kabul etmiyorlar. 10 yıl önce Erdoğan’ı alıyordunuz ya? O gün size 'Peki' diyordu, bugün nihayet terör ile mücadele etmesini öğrendi. Bugün devlete sahip çıkması gerektiğini anladı. Erdoğan böyle bir noktaya gelip de istediklerini yerine getiremeyince bir anda diktatörlüğü kesin kabul edildi. Türkiye Cumhuriyeti’ni çok seviyorlar ya. 'Evet' çıkmasın, anayasa değişmesin, diktatör gitsin.' Kim inanır bunlara. PKK’ya miting yaptırıyorsunuz, hala Ermeni soykırım tasarısını tanıyorsunuz, biz bunları yemiyoruz. Bugün Türk devletinin bekası, Türk milletinin refahı tehdit altında. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Partizan bir cumhurbaşkanı getiriyorsunuz.' Cumhurbaşkanını partili yapan CHP’dir. 2007’de 367 garabetini destekleyen CHP’dir. O olayın ardından cumhurbaşkanlığı milletin iradesine bırakıldı. 2010’da seçim yapıldı. Millet cumhurbaşkanını seçti. Peki cumhurbaşkanı seçimlerinde kimler propaganda yaptı, partiler değil mi? Cumhurbaşkanlığı zaten tamamen siyasi hale getirilmişti. Bizim liderimiz o gün'İiki başlı sistem olur, yapmayın' demişti. CHP neden anayasa görüşmelerine katılmadı. Biz çağırdık gelmedi, AK Parti çağırdı gelmedi. Bu milletin vermiş olduğu görevi yerine getirmedi. Kılıçdaroğlu, 'Amerikan sistemi başkanlık olsaydı gelirdik' dedi. Anayasanın ilk dört maddesinin değişebilir olduğunu Kılıçdaroğlu İMC TV’de kendisi söyledi. Hakkari’de özerlik sözünü veren yine Kılıçdaroğlu. Bugün kimsenin bize bir şey demeye hakkı yok. Biz, dibi görünmeyen kuyudan su içmeyiz. Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceğiz. Türklük ülküsü için hedeflerimiz var. Kimse önünde duramaz. Bizim yeminimiz var, ondan 'Evet' diyeceğiz.

ÇİNELİ MERHUM ÜLKÜCÜLER YAD EDİLDİ

MHP Çine Olağan Kongresi’nde, hakkın rahmetine kavuşan Çineli Ülkücüler unutulmadı. MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesajı okudu: ''Çine’den hakkın rahmetine kavuşan Ülkücü kardeşlerimiz; Aygören Şimşek, Mete Osanlı, Mehmet Gülbahar, Süleyman Dönmez, Tahsin Güçlü, Kamil Karcıdağ, Ahmet Öztürk, Mehmet Coşkun, Hasan Yaldırak, Mustafa Aslan, Cengiz Baytar, Özer Pekyavuz, Nur Keskin, Celal Altaş, Başbuğ Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükranla yad ediyorum. Kongremizin birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.''

 

MHP ÇİNE İLÇE TEŞKİLATI YENİ YÖNETİMİ

Avukat Kazım Oluç başkanlığında oluşturulan yönetimde şu isimler yer aldı: Zübeyir Özdemir, Kamil Ak, Selami Özdemir, Şerafettin Fırtına, Yakup Kandemir, Ahmet Dönmez, Murat Tayyar Çalışkan, Azem Özcan, Dursun Uysal, Salim Erdoğan, Namık Yüksel, Mehmet Orhan, Mehmet Erez, Hüseyin Özaydın. MHP Çine İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ertuğrul Atçı, Yaşar Süzen, Nurettin Cücü, Cihan Akbaş, Gökhan Hastürk, Mehmet Kuruman, İbrahim Yıldırım, Mustafa Okdar, İsmail Kaya, Recep Çak

 

KONGREYE KATILANLAR

Kongreye, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Aydın İl ve ilçe teşkilat üyeleri, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve MHPliler katıldı. İl dışında bulunan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, gönderdiği mesaj ile MHPlilerin kongresini kutladı(OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler