26 Nisan 2024, Cuma

“Çiftçiye var, esnafa yok”

23 Nisan 2015, Perşembe 08:51

     


AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, çiftçilere yapılan desteklemeleri işaret ederek, küçük esnafa da biraz daha destek istedi.

 

Çine’deki banka müdürlerinin esnafa yönelik hiçbir kolaylık sağlamadıkları gibi kendisini de dikkate almadıklarını bildiren Metin Uyar, “İlçemizde kredi ödeyemediği için kırmızı kalem yiyen esnafımız çok. Esnafımız kredi başvurusu yaptığında bu engel önlerine çıkıyor. Sicil affı çıkacak dendi, ama halen çıkmadı. Çiftçiye destek o biçim ama küçük esnafa yok. Biraz daha esnafımıza destek istiyoruz” dedi.

 

“ÇIRAK YOK, USTA KALMAYACAK”

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Uyar, Ak Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu’ya ayrıca sanayide çırak kalmadığını da söyledi. Zorunlu eğitim ile birlikte çırak sorunu yaşadıklarını belirten Uyar, çıraklık okuyan öğrencilere, kalfalık belgeleriyle birlikte lise diploması da verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

“AYDIN’A KARGO HAVAALANI KURULACAK”

Metin Uyar’ın, ‘Çiftçi para kazanırsa esnaf da kazanıyor şuan çiftçide de yok’ sözü üzerine konuşan Uslu, Aydın havaalanının pistinin uzatılarak kargo havaalanı oluşturulacağını açıkladı. Uyar, kargo havaalanının çok faydalı olacağını belirtti. Başkan Uyar’dan ilçe esnafının sorunlarını dinleyen Uslu, şunları söyledi:

“Olaya masanın her tarafından bakmak gerekiyor. Özellikle kredilerdeki kolaylıklar bizim zamanımızda oldu. Esnafımızın ticaretini kolay yapması, çapını büyütmesi ya da koruması için kredi imkanları sağlama bazında ciddi hizmetler var. Dünyada böyle bir eğilim var, büyük oyuncular küçük oyuncuların alanını daraltıyor. Küçük esnafımız sermayesini birleştirerek, rekabet edebilir. Biz bunu kolay kolay tercih etmiyoruz, bu tercih daha bizim kültürümüze girmedi. Sosyal doku açısından esnafımız çok önemli. Bir şehri şehir yapan, bir mahalleyi mahalle yapan esnafımızdır.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler