27 Nisan 2024, Cumartesi

"Aydın cezalandırılıyor, Çine iyiye gitmiyor"

23 Ocak 2020, Perşembe 17:16

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Aydın cezalandırılıyor, Çine iyiye gitmiyor" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, partisinin Çine ilçe başkanlığını ziyaret etti. Bülbül'ü, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve partilileri karşıladı. Süleyman Bülbül, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve aynı zamanda ceza avukatı olduğunu ifade ederken, adının tarımcı vekile çıktığını söyledi. Hükümetin tarım politikasındaki yanlışlar yüzünden çiftçinin zor günler yaşadığını söyleyen Bülbül, iktidara gelmeleri durumunda çiftçinin yüzünü güldüren adımlar atacaklarını ifade etti.

 

"CHP SEÇMENİ DEMOKRATİK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iktidar olabilmeleri için yüzde 51 oy oranına sahip olmaları gerektiğini belirten Bülbül, "HDP bu sistemin iptali için Anayasa Mahkemesine dava açtı. Anayasa Mahkemesi 4 yıldır karar veremedi. Şimdi işine geldikleri gibi karar verecekler. İYİ Parti ile demokratik parlamenter sistem için mücadelemiz devam ediyor. Yüzde 30 oy oranı ile iktidar olma şansımız yok. Tek başımıza gelemiyoruz. İttifak gerekiyor. CHP seçmeni demokratik bir seçmen olduğu için An kara'da Mansur Yavaş'ı seçiyor, başka şehirlerde bir başka adaya destek veriyor" dedi.

 

"DEVLET GÖREVİNİ YAPMIYOR"

Bülbül, "Biz enerjiye hayır demiyoruz. Maden ocakları kapatılsın demiyoruz. Devlet görevini yapmıyor. Biz devletin görevini yapmasını madenlerin, jeotermal firmaların denetlenmesini istiyoruz. Adalet Komisyonu üyesi ve ceza avukatıyım, pamuk derken, jeotermal derken, maden ocakları derken, incir derken, adım çıktı tarımcı vekile. Bakın şimdi Aydın'ın bir çok ilçesinde yine maden ocakları açılacak bir sürü ağaç kesilecek. Aydın cezalandırılıyor. Çine'de de 5 tane çok fazla. Belirlenen parseller ile tapulama yerlerinin uygulamadaki yerleri farklı. Şimdi enfeksiyondan ölümler çoğaldı. Enfeksiyon kaptı öldü diyorlar, bununla ilgili de araştırma önergesi vereceğiz. Denetimli enerjiye, sağlıklı çevreye evet diyoruz" diye konuştu.

 

CEZA EVİ ÜZERİNDEN SAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

Bülbül, Çine'ye yapılacak olan cezaevi üzerinden TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ı eleştirdi. Savaş'ın Çineli oluşuna değinen Bülbül, "Çine iyiye gitmiyor. Türkiye'de 48 yeni ceza evi yapılacak. Mustafa Savaş bunlardan bir tanesini Çine'ye yatırım olarak yapıyormuş. Mustafa Savaş Çine'ye hangi yatırımı getirmiş. Mustafa Savaş Çine'de ceza evi yapacakmış. Karakollar ve Yolboyu Mahallesi arasına. Burada böyle bir ceza evi olması uygun değil. Ceza evi büyükşehirlerde şehrin biraz dışına yapılır" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler