27 Nisan 2024, Cumartesi

"İpe un seriyorlar"

20 Kasım 2018, Salı 09:56

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, ilçede gerçekleştirilmesi düşünülen TOKİ'deki sürecin uzamasına Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi'nin neden olduğunu iddia ederek, "Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi ipe un seriyor" dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun yapmış olduğu basın açıklamasında Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirilmek istenilen TOKİ evlerinin yapılmaması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Tosun, Büyükşehir ve Çine Belediyesi'ni AK Parti'nin yatırımlarının önünü kesmeye çalışmakla suçladığı açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:

"TOKİ evlerinin yapılacağı planda bir tadilat gerekiyordu. Bununla ilgili Büyükşehir mi, yoksa Çine Belediyesi mi çalışma yürütecek belki 3 ay beklettiler. Ardından Büyükşehir yerin imar planı olmasına rağmen imar plan tadilatı için hiç imar planı yokmuş gibi yeniden 25 kurumdan görüş istedi. Dolayısı ile görüşleri toplamak çok zaman kaybettirdi. Daha sonra TOKİ'den gelen planların onayı için ilgili şehir plancısını değiştirmek istedi ve A grubu şehir plancısı talebinde bulundu. İmar planı olan yerde sanki hiç imar planı yokmuş yeniden imar planı yapılıyormuş gibi bu kadar kurumdan görüş istenemez, ilgili 3 yada 4 kurumdan istenir.

 

"ELLERİNDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bu konuda Büyükşehir ve Çine Belediyesini samimi bulmuyoruz. AK Parti başaramadı algısı yaratmaya çalışıyorlar. Müracaat edenlerin mağdur olması için çaba sarf ediyorlar. Bunu daha öncede yaptılar. Adliye binası için parsel numarasını yanlış verdiler, 6 ay süreci baltaladılar bu hizmete mani oldular. TOKİ için düşünülen Karakollar'daki yerde birbirlerine dava açarak bu yatırıma da mani oldular. Eski çöplük alanına yine TOKİ için kanalizasyon yazısı vermeyerek mani oldular. Çok daha öncesinde iki kez yer göstermediler ve bu yatırımlar Kuşadası ve Didim'e gitti. Sürekli oyalama taktiği ile Çine için çıkarılan ödeneklerin önünü kestiler. Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi, AK Parti'nin başarılı olmaması için adeta ipe un seriyor. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Seçimlere kadar TOKİ yatırımını yavaşlatarak toplumda bu yatırımı başaramadılar algısı oluşturmak istediklerini düşünüyoruz." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler