26 Nisan 2024, Cuma

"Çine halkı artık sana kanmaz"

15 Mart 2019, Cuma 14:03

     


Cumhur İttifakı AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, mevcut Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i eleştirdi. Dinçer’in 2014’teki projelerini hayata geçirmediğini söyleyen Özden, “Çine halkı artık sana kanmaz.” dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Cumhur İttifakı AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, Çine’nin Bahçearası Mahallesi'ni ziyaret etti. Özden'e mahalle ziyaretinde AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, Çine Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mehmet Can eşlik etti.

 

"2014'TE AÇIKLADIĞIN PROJELER NE OLDU"

Özden, belediye başkanı olduğu takdirde yapacakları proje ve hizmetlerden bahsetti. Mevcut Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in vatandaşa hayal satmaya devam ettiğini söyleyerek, “2014’te bu halk seni seçti. Ne diye seçti?Hizmet et diye. 8 yıldır belediye başkanısın. Sen ne yaptın? Geçenlerde yine bir sürü proje açıklamış. Yahu senin 2014’teki açıkladığın projeler ne oldu? Onlardan hiç bahsetmiyor. Bir de yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyor. Çine halkı artık sana kanmaz. Bu milleti kandıramayacaksın. Belediyeyi 25 trilyon borca sürükledin. Köylerden size geçen arazileri 20 trilyona sattın. Ne yaptın ben sana söyleyeyim. Topçam Madran Suyu’nu batırdın, Topçam Madran Gazozu, taş fabrikası, Çine Yem’i batırdın. 2014’teki projelerini unutmuş. Şimdi de köylünün fıstığını, mısırını alacakmış; adını da topçam mısır, topçam fıstık koyacakmış. Sakın ha. Suyu batırdın, gazozu batırdın, bu millet sana fıstığını mısırını batırmana müsaade etmez. Biz köylümüze üreticimize bir söz verdik. Tarım ve hayvancılık şirketi kuracağız ve ürünlerimizi en iyi şekilde pazarlayacağız. Bu şirketimizi gün geçtikçe büyütecek ve Türkiye’ye örnek bir şirket haline getireceğiz.” dedi.

 

“KÖYLÜLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e yüklenerek "Sen benim köylülüğüm, çiftçiliğim ile alay edemezsin." diyen Celal Özden, “Benim bir görüntüm var, traktörün üstünde sarı yağlıkla. İlçe başkanları bunu görmüş, ‘Çiftçiyi etkilemeye çalışıyor.’ diyor. Ben o traktörün üzerinde büyüdüm. Bahçearası'ndaki arkadaşlarımla Neşeli Mehmet'le 3 yıl pamuk suladım. Sen benim çiftçiliğime, sen benim köylülüğüme laf edemezsin. Ben köylülüğümle gurur duyuyorum. Köylüme de hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Köylünün halinden en iyi ben anlarım, sen anlamazsın. Sizlere 24 saat hizmet etme sözü veriyorum. Öyle saat: 10.30'dan saat:15.00'a kadar belediye binasında oturmak sonra bir yerlere gitmekle belediye başkanı olunmuyor. Çine’yi hep birlikte yöneteceğiz. Her ay burada toplanıp mahallemize ne yapılacak ona birlikte karar verecek ve hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 

“BEN ÖLÜNCE EVLADIMA NE OLACAK DERDİ OLMAYACAK”

Çine’nin azalan nüfusunu yeniden çoğaltmak için çalışacaklarını belirten Özden, “53 binden 49’bine gerileyen nüfusumuzu yeniden çoğaltacağız. Gençlerimizi gurbete göndermekten kurtaracağız. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde iş istihdamı sağlayacak; diğer sağlayacağımız istihdamlarla Çine’de doğan gençlerimizin Çine’de karınlarının doymasını sağlayacağız. Her mahallemize halı saha, düğün salonu yapacağız. Bunlar dikmişler dört direk üstü etermit düğün salonu yaptık diyorlar. Yok öyle bir dünya. Göreceksiniz düğün salonları ne kadar güzel olacak. Çine Taksi Durağı Meydanı’nı altı otopark üstünü yeşil alan yapacağız. Ziraat Bankası arkasına altı otopark üstü belediye dükkanları onun üstü yine katlı otopark yapacağız. Yeni hastanemiz Karakollar tarafına yapılıyor, eski hastane alanını belediye yaşlı ve özürlü bakım merkezi yapacağız. Yaşlılarımızın bakım derdi olmayacak. Özürlü evladı olanların ben ölünce evladıma ne olacak derdi olmayacak.” şeklinde konuştu.

 

“GEREĞİNİ YAPIN DA ÖĞRENSİN”

Özden, “Kimseye sormadan yol düzenlemesi yaptılar. Çarşıdaki esnafı bitirdiler. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar kardeşim ve esnaf arkadaşlar belediye başkanının yanına gitmiş. Demişler ki bu yollar böyle olmaz; çok dar, yoldan geniş kaldırım var. Enver de demiş ki 6 ay sonra bana oy vermeyin. 6 ay geçti. Şimdi o gün geldi. Ben de şimdi diyorum ki onun dediğini yapın. Oy vermeyin. Oy vermeyin, gereğini yapın da öğrensin.” dedi.

 

“ÇİNE HALKINDAN BAŞKA KİMSE BENİ BU GÖREVDEN ALAMAZ”

“Çamur, iftira ve yalanda bunların üstüne yok” diyen Özden, “Şimdi bir laf çıkarmışlar neymiş ben bir yıl sonra belediye başkanlık görevimi bırakacakmışım. Hadi ya. Sizlerin güçlü desteğiyle bu göreve geldiğimde Yüce Allah bu canı bu bedenden almadığı takdirde Çine halkından başka kimse beni bu görevden alamaz. Bunlar beni kendileriyle karıştırıyorlar. Ben en iyi şekilde sizlerle memleketimize hizmet edeceğim. Beni bu görevden ancak halk uzaklaştırır. 10 yıldır kooperatif başkanıyım. Herkese eşit şartlarda hizmet ettim. Sizlerin desteğiyle belediye başkanı olduğum takdirde parti ayrımı yapmaksızın sizlere eşit şartlarda hizmet edeceğime söz veriyorum.” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler