20 Nisan 2024, Cumartesi

“Çine’de yerel yönetime de büyük görevler düşüyor”

11 Eylül 2021, Cumartesi 11:02

     


Çine’nin kırsal mahallelerini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Devlet yatırımlarının yanı sıra özel yatırımları da ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük seramik firması Çine OSB’de fabrikasının yapımına başlandı. Burada tam 4 bin kişi çalışacak. Çine’nin cazibe merkezi haline gelmesi için yerel yönetime de büyük görevler düşüyor” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de gerçekleştirdiği ziyareti Ovacık Mahallesi’nden başlayıp, Hacıpaşalar Mahallesi’nde tamamladı. Ovacık Mahallesi’nde Muhtar Cengiz Çakır ve Kırsakallar Mahalle Muhtarı Nail Köse tarafından karşılanan Milletvekili Mustafa Savaş, burada muhtarlar ve vatandaşlar ile uzun süre sohbet etti. Muhtarların taleplerini dinleyip çözüm için ilgili görüşmeleri onlarla birlikte yaptı.

İLGİLİ DAİRE AMİRLERİMİZLE GÖRÜŞÜP YERİNDE SORUNLARI AKTARIYORUZ”

Daha sonra Alabayır, Topçam ve Hacıpaşalar mahallelelerini ziyaret eden Savaş, muhtarlar Mutlu Elma, Eyüp Yaldız ve Mehmet Bal’ın talepleri ile ilgili yakından ilgilendi. Gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendiren Mustafa Savaş, “Meclisimizin ara vermesiyle birlikte İl Başkanlığımızın yapmış olduğu program kapsamında 4 milletvekili olarak bizler ilçelerimizi dolaşıyoruz. Bugün de Çine ilçemizdeyiz. Ovacık Mahallemiz ile başladığımız ziyaretlerimizde Alabayır, Topçam ve Hacıpaşalar mahallelerimizi gezdik. Mahalle sakinleri ile sohbet ediyoruz, muhtarlarımızla oturuyoruz ve muhtarlarımızdan sorunlarını dinliyoruz. İlgili daire amirlerimizle görüşüp yerinde sorunları aktarıyoruz. Güzel ve keyifli ziyaretler oluyor ve vatandaşlarımız da muhtarlarımız da gayet memnun oluyor. Sorunların neticesini alıyoruz. Bu ziyaretlerimiz meclis açılana kadar devam edecek. Kırsal mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde muhtarlarımızdan parke taşı talepleri oluyor. Aydın Valiliğimiz en son talepler doğrultusunda ihale yapıp YİKOP tarafından bu parke taşları temin edilecek. Diğer taraftan gölet ile ilgili talepler oluyor. O göletlerin planlama aşamasında olanlar var, ihale aşamasında olanlar ve etüt çalışması devam edenler var. Gittiğimiz her yerde göletler konusu gündeme geliyor. Elektrikle ilgili konular gündeme geliyor ve biz de bu talepleri ilgili yerlere aktarıyoruz” açıklamasını yaptı.

“TÜM OSB ALANI İÇERİSİNDE TOPLAM 6 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK”

Çine’de yapılacak olan her türlü devlet yatırımının yanı sıra özel yatırımcıların talepleri ile ilgili çalışma yaptığını söyleyen Mustafa Savaş, “Bizim ayrıca ilgilendiğimiz Çine Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) var. Bugün 2 bin 800 dönüm alan içerisinde 75 parselden oluşan bir OSB’miz var. Bugün bu OSB’de 30’a yakın işletme faal bir şekilde ve bine yakın çalışan işçi var. Yeni yıl ile birlikte firma sayısı 55’e çıkacak. 2 yıl içerisinde de tüm fabrikaların bacaları tütecek. Bunun yanında OSB’nin bin 600 dönümde genişleme çalışması var. Bu bin 600 dönümlük yeni OSB alanı kazandırma gayretlerimiz devam ediyor. O yeni alan için 3 tane seramik fabrikası sırada bekliyor. Şuan ki mevcut OSB alanı içerisinde çok büyük bir seramik firması inşaata başladı ve 2 milyarlık yatırım yapıyor. Türkiye’nin en büyük seramik fabrikası Çine OSB’de kurulacak ve bu fabrikada 4 bin kişi çalışacak. Genişleme alanı tamamlandığında tüm OSB alanı içerisinde 6 bin kişi çalışacak. Çine’mizin ekonomisi için bu yatırımlar çok önemli. Çine’de doğan çocuklarımızın karnı yine Çine’de doysun, hedefimiz bu. Çine sürekli göç veren bir ilçe. Çine bundan sonra göç alan, ticari yaşamı canlanmış, kendi kendine yeten bir ekonomi haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİM, ÇİNE’NİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ ADINA GAYRET SARF ETMELİ”

Çine’nin yerel yönetimine de büyük görevler düştüğünü belirten Savaş, “Biz Çine’mizin üretim kapasitesini, istihdamını, ticari yaşamın artması için gayret gösteriyoruz. Yerel yönetimin de buna uygun planlama yapması gerekiyor. Çine’nin cazibe merkezi haline gelmesi adına yerel yönetimin de yapması gereken işler var. Ama mevcut şuandaki yerel yönetim ve belediye başkanımız tabi bu memleketin çocuğu, sevdiğimiz ve saydığımız bir insan. Ama yerel yönetim olarak Çine’nin cazibe merkezi haline gelmesi adına gayret sarf etmesi gerekiyor. Şuan Çine’de sosyal aktivite anlamında yetersizlikler var, bu yönde gayret sarf etmesi gerekiyor. Çine’de çalışan memurlarımız Aydın’da oturuyorlar, mesai bittiğinde Aydın’a gidiyorlar. Biz burada Yüksekokulun bölümlerinin artmasını istiyoruz. Üniversite Rektörümüz ile konuştuğumuzda, burada öğrencilerimiz geldiğinde onların burayı tercih etmesini sağlayacak aktivitelerin olması gerekiyor. Sosyal faaliyetin daha zengin olması gerekiyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Buradaki madenlerimizin işlediği ham maddenin ton olarak ihraç edilmesinden ziyade, seramik fabrikaları ile bu madeni metrekare olarak satılmasını istiyoruz. Katma değer yaratılmasını istiyoruz. Hedefimiz ve gayretimiz bu ve bunun mücadelesini veriyoruz. Gelin birlikte mücadele edelim, kazanan Çine olsun, kazanan Aydın olsun” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, Çine Belediye Meclis Üyeleri Şakir Deniz ile Efraim Çayır ve İlçe Yöneticileri ile Türk Kızılayı Çine Şubesi Başkanı Erden Kaya da eşlik etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler