26 Nisan 2024, Cuma

Çine koalisyon taraftarı değil

11 Haziran 2015, Perşembe 10:04

     


7 Haziran Genel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, sandıktan tek başına iktidar çıkmaması, vatandaşa koalisyon senaryoları kurduruyor. Hükumetin henüz kurulmadığı bu sıkıntılı süreçte halk, belirsizlik içinde erken seçim mi, yoksa koalisyon mu olacağını kestirmeye çalışıyor. CHP’nin 4, AK Parti’nin 2 ve MHP’nin 1 milletvekili çıkardığı, HDP’nin ise yüzde 8.84 oy aldığı Aydın'da Çineli vatandaştan seçim değerlendirmesi istedik. 

Abdülkadir Yıldız (55) Esnaf

Halk, AK Parti iktidarından hoşlanmadığını belirtti. Akıllı davrandı. Bu seçim sonuçlarından memnun olmayanlar CHP ve AK Parti oldu. MHP ve HDP ise seçimin kazananı oldu. Bu seçimin tek mağlubu de AK Parti'dir. Halk muhalefete, 'üstüne düşen görevi yap' dedi. 17-25 Aralık, deniz feneri ve tır olaylarının mutlaka aydınlatılmasını istedi. Aydın'da CHP'nin 4 vekil çıkartmasına MHP müsaade etti. Gerçek MHP'liler, adaylardan memnun değildi. Germencik ve Nazilli gibi yerler CHP dedi. Çine ilginç oldu. CHP Çine'de oylarını düşürmesi başarısızlıktır.

 

Ramazan Önel (54) Terzi

Yazılan senaryo uygulamaya girdi. CHP'nin kalesi Yeniköy Mahallesi'nden bile HDP'ye 30 civarında oy çıktı. Ben koalisyonlu dönemleri görmüş birisi olarak koalisyon taraftarı değilim. Seçimden sonra iktidarsızlıkla, hemen ülke kasasından büyük miktarda bir para kaybı yaşandı. Ancak yine de iyimser düşünüyorum.

 

Celal Zengin (60) Sigortacı

Halk, AK Parti diktatörlüğünden bıktı, 'ülkeyi hep beraber daha iyi yerlere götürün' dedi. HDP'yi yasal zemine oturttu. Artık PKK'nın silah bırakması gerekir. Çünkü mecliste HDP var. Demirtaş'a sempati duyup da bir sürü oy veren insanlar oldu. AK Parti'nin olmazsa olmazı hükumette yer almaktır. AK Parti ile CHP'nin koalisyon yapması gerekir.

 

Mustafa Kocamaz (55) Sarraf

İstikrar olmayınca 5'inci viteste yoluna giden ülke, vitesi boşa almak zorunda kalacaktır. Koalisyon dönemlerini yaşadık, insanlar o dönemleri unuttu. Koalisyon hükumetinin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bu işe en çok sevinenler Türkiye'nin kuyusunu kazmak isteyen yabancı ülkeler oldu. Çineliler artık yatırım istiyor, icraat istiyor. Sadece gıda yardımı yapmakla bu işlerin dönmeyeceğini söylüyor.

Müfit Tekin (62) Diş Doktoru

Bu seçim sonuçları halkın AK Parti'ye olan güvenin azaldığını gösteriyor. diğer partilerin milletvekili sayıları arttı. en büyük patlamayı HPD yaptı. Bu durum halkın tek parti iktidar istemediğini gösteriyor. Aydın için bu tablo bekleniyordu. HDP de Aydın'da biraz daha yüksek oy alsa, 1 milletvekili çıkarabiliyordu. Umarım sıkıntılı bir süreç geçirmeyiz.

Halil Kayhan Türksoy (68) Fotoğrafçı

İstikrar kayboldu, bundan sonra ipin ucunu biri bir yere, öteki bir yere çekmek isteyecek. İnşallah hayırlısı olur. Aydın'da ise bütün partilerde istenmeyen adaylar sahnedeydi. Bunun neticesinde ortaya çıkan tablo bu şekilde oldu. (ELVAN UYAR)







 
Son Eklenen Haberler