27 Nisan 2024, Cumartesi

“Türkiye’nin üç tane temel tehdidi var”

6 Şubat 2017, Pazartesi 09:52

     


Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Örgütünü ziyaret eden ve partilileriyle bir araya gelen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, ülke gündemini değerlendirdi.

 

Türkiye’nin üç temek tehdidi olduğunu söyleyen Baydar, “Türkiye’nin üç tane temel tehdidi, iki tane meselesi var. Birincisi FETÖ, ikinci PKK ve diğeri İŞİD'tir. İki temel meselesi ise huzur, asayiş ve ekonomidir. Ekonomide çok sıkıntılıyız” dedi.

FETÖ, PKK ve İŞİD’i Türkiye’nin başına AK Parti’nin musallat ettiğini söyleyen Baydar, AKP’nin vekillerine, bakanlarına, başbakanlarına ve cumhurbaşkanına getirdikleri anayasa değişikliğinin tartışmaya açık olduğunu söyledi.

 

“TÜRKİYE’Yİ ZARARA UĞRATTILAR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP’lilerin ülkeyi büyük bir zara uğrattığını söyleyen Metin Lütfi Baydar, “11 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı. ‘Başkanlık sistemini getirin, tartışalım’ dedi. Dolar 3.05 liraydı. Ondan sonra bu iş tartışıldı. Geldiğimiz nokta da dolar 3,87 lira oldu. Türkiye’nin 11 Ekim 2016 günü dış borcu 416 milyar dolardı. Bugün de dış borcu 416 milyar dolar ancak kur farkı nedeniyle 317 milyar Türk lirası (eski parayla 317 katrilyon) dış borcumuz arttı. 317 milyar paranın yüzde birini Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e verselerdi, Çine’yi şaha kaldırırdı. 317 milyar, sırf Bahçeli ve AKP’nin başkanlık sistemine hoplayıp zıplamasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin uğrattığı zarar. Bu zarar nereden çıkıyor? Vatandaştan çıkıyor. Mazot 4,70 lira oldu. Her şeyin fiyatı arttı. Ekonomi sıkıntıda. Getirdiğiniz başkalık sistemi vatandaşımın geçimine çare değil” diye konuştu.

 

“BU İŞ OLMAYACAK”

AK Parti'nin izlediği politikayı eleştiren Baydar, “FETÖ: 2002 yılından son günlere kadar FETÖ’nün bütün devlet dairelerine, yargı kurumlarına, valiliklere, kaymakamlıklara, okullara ve orduya vb. yerleşmelerini kim sağladı? Sen etmedin mi? FETÖ’nün birinci yataklık edeni teşvikçisi sensin. Hem kolladın hem teşvik ettin hem de yardım ve yataklık ettin. Senin suçun. 'Ben yanıldım, Allah beni affetsin.' Biz seni af mı edeceğiz. Var mı böyle bir şey? Yok böyle bir şey. Bunun cezası senden sorulacak. PKK, 2002 yılında sönümleşmişti. Biz, ‘Bunlar açılım, alt kimlik, üst kimlik dediklerinde’ ne dedik. Ya kardeşim ‘bölmeyin Türkiye’yi’ dedik. Silah bırakılmadan terör örgütüyle görüşülmeyeceğini söyledik. Kim dedi ‘CHP’dedi. Ama bunlar ne yaptılar. Akil adamlar oluşturdular. Türkiye’yi gezdirdiler. Dağdaki silah şehre indi. Şehrin her tarafı silahlarla doldu. 7 Haziran’dan sonra başka bir politikayla temizlemeyi yöneldiler. Sadece Nusaybi’de PKK’dan temizlemek için 74 vatan evladını şehit verdik. Burada da hatalısınız. PKK’nın bitini kanlandıran, bunlara yardım ve yataklık eden sensin. İŞİD: Esed ile iyiydik. Neredeyse sınırlar kalacaktı. Ondan sonra bir Eset oldu. Biz Osmanlı hayaliyle bunlara girdik. Ne oldu? Şimdi Rusya’nın dizinin dibine oturduk. ‘Esadlı Suriye’ye’ evet dedik. Şimdi Suriye’deki rejimin koruyucusuz. İŞİD’e, ‘Esad gitsin’ diye Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemedin mi? İŞİD’e yardım ve yataklık yapan sensin. Şimdi de İŞD tehlikesi var. FETÖ’yü, PKK ve İŞİD başımız musallat edenlere şimdi de hiçbir şey yokmuş gibi başkanlığı vereceğiz. Yok ya... Biz aptal mıyız? O yüzden arkadaşlar. Bu iş tutmaz, bu iş olmayacak ve olmaz. Vatandaş buna en güzel cevabı verecek” dedi.

 

“ÇİNE’DEN MEYDAN OKUDU”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk defa bu kadar haklı olduklarını söyleyen Baydar, “İlk defa bu kadar haklıyız. Malları defolu. Mallarını konuşmuyorlar. CHP’yi kötülemeye çalışıyor. Bunları gel anlat. Buradan hodri meydan. AKP vekillerine, bakanlarına, başbakanlarına ve Cumhurbaşkanına Çine’de hodri meydan diyorum. Tek başıma geleceğim. İstedikleri ortamda onlarla tartışmaya hazırım. Getirdikleri anayasayı tartışalım. Vatandaşa ne gibi faydası olduğunu. Bu anayasanın bir kişiye faydası var. O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)

 







 
Son Eklenen Haberler