26 Nisan 2024, Cuma

Çine Meclisi'nde cezaevinin yeri konuşuldu

3 Eylül 2019, Salı 17:37

     


Çine Belediye Meclisi ilçeye yapılması planlanan cezaevini masaya yatırdı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, en uygun yerin Kahraman Mahallesi merası olduğunu belirtti. Meclis, cezaevinin en uygun hangi bölgeye yapılması gerektiği konusunda çalışma başlattı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında 7 maddeyi görüşerek karara bağladı. Meclise CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ve İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt'da katıldı. 2020 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı ilgili komisyona devredildi. 2020 yılı belediye tarifeleri oy birliği ile kabul edildi. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in önerdiği Engelliler Komisyonu ve Yeraltı Kaynakları Komisyonu kuruldu. Komisyonların süresi 1 yıl olarak belirlenirken, Engelliler Komisyonu; Muhammet Demir, Semra Eroğlu ve Mehmet Utku Şahin, Yeraltı Kaynakları Komisyonu; Muhammet Demir, Cengiz İnce ve Mehmet Kıvrak'tan oluşturuldu. Çine Belediyesine ait havuz engelli vatandaşlara ücretsiz hale getirildi. Çine Belediyesi, K.K.T.C. Büyükkonuk Belediyesi ile Kardeş Kent oldu.

 

AK PARTİLİLER RET OYU VERDİ

Çine Belediye Meclisi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye olunması ve yetki verilmesi konusunu da görüştü. AK Partili 6 meclis üyesi sendikaya üye olunması ve yetki verilmesine ret oyu verirken 9 CHP'li meclis üyesinin onayı ile sendikaya üye olunarak yetki verildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sendikanın işverenler arasındaki diyaloğu güçlendirdiğini ve fikir alışverişini sağladığını ifade etti.

 

MECLİS CEZAEVİNE YER ARAYIŞINA GİRDİ

Çine Belediye Meclis Toplantısı gündem dışı konuşmalarda ilçeye yapılması düşünülen cezaevi gündeme geldi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçeye cezaevinin yapılması taraftarı olmadığını ancak yapılabileceğini fakat yapılması planlanan Karakollar ve Yolboyu Mahalleleri arasındaki meranın uygun olmadığını daha sakin ve ıssız bir yere yapılması gerektiğini belirtti. Cezaevine en uygun yerin Kahraman Mahalle merası olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, "Cezaevi olmasını istemiyorum ama tabi ki de yapılabilir. Biraz daha kenara sakin yerlere yapılsa daha iyi olur. Karakollar ve Yolboyu Mahallesindeki yapılması düşünülen yer insan yaşamına çok yakın bir yer ve ben çocukların cezaevine bakarak top koşturmalarını istemiyorum. Kahraman Mahalle merası en uygun yer. Kahraman Mahallesine cezaevi yapılırsa o mahalleyi ihya ederiz, süper marketler açılır" diye konuştu.

 

"EN UYGUN YER KAHRAMAN MAHALLESİ"

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, cezaevi ihalesinin yapıldığını ve sondaj çalışmalarının başlatıldığını iddia ederken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e 'Bu güne kadar neredeydiniz. 2 senedir cezaevi gündemde o zamandan bu yana niçin ciddi bir çalışma yapmadınız. İhale yapıldı artık geri dönüş olamayabilir, neden şimdi şuraya olsun, buraya olsun diyorsunuz. Karahayıt Mahallesi'ndeki cezaevi yapılması düşünülen belediyeye ait yere neden karşı çıktınız, orası sakin bir yer" dedi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Ben belediyenin yerinin hapishane yapılmasına karşı çıktım. Ben en başından beri en uygun yerin Kahraman Mahalle merası olduğunu ifade ettim" dedi.

 

"DEVLET GÜVENLİĞİ HER YERDE SAĞLAR"

Çine Belediye Meclisine katılan CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ise cezaevinin şehir dışında insan yaşamına çok uzak bölgelerde yapılmasının daha uygun olduğunu ifade ederken şunları söyledi: Yerleşim alanı içerisinde cezaevi olmaz. Artık günümüz çağında cezaevleri şehirlerin çok uzak yerlerine yapılıyor. Çine'de şehire çok yakın yere yapılması düşünülen cezaevinin bahanesi ise güvenliğin sağlanabilmesi. Devlet isterse her yerde güvenliği sağlar. Bu bahane değildir. Cezaevi Çine'nin zürriyetine zarar verir. Cezaevini istemiyoruz ama yapılacak ise yerleşim alanının çok uzağına bir yere yapılsın. Bu şuan olanaksız bir şey değil, derhal yer planlaması değişsin. Karahayıt'taki belediyeye ait olan yer Fatma Öz Anaokulu ile sınırı olan bir yer. Biz orayı ilerde farklı okullara vermek ve bir kampüs yaratmak istiyoruz. Bu da okulların güvenliği açısından önemli" 

 

MUSTAFA SAVAŞ'IN GÖRÜŞ VE FİKİRLERİ ALINACAK

Çine Belediye Meclis üyeleri, ilçeye yapılması düşünülen cezaevi için yer arayışına girdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis üyelerini göreve davet etti. Cezaevi ile ilgili olarak Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın da görüş ve fikirleri alınacak. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler