26 Nisan 2024, Cuma

Çine'de kılıçlar çekildi

2 Ekim 2018, Salı 18:26

     


Çine Belediye Meclisi 2018 yılı Ekim ayı toplantısında CHP ve AK Partili meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri, birbirlerine yapılmayan hizmetlerin hesabını sordu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Yerel seçimlerin yaklaşıyor olması Çine'de siyaset kazanının kaynamasına neden oldu. Çine sokaklarında hareketlenen siyasi polemikler Belediye Meclisi'ne de yansıdı. Çine Belediye Meclisi 2018 Yılı Ekim Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda AK Partili meclis üyeleri ile CHPli meclis üyeleri arasında ilçeye yapılmak istenilen hizmetler nedeniyle tartışma çıktı. AK Partili ve CHPli meclis üyeleri birbirlerine yapılmayan hizmetlerin hesabını sordu. AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Doğan, Cumhuriyet Mahallesine söz verilen parkın ne zaman yapılacağını sordu. AK Partili Meclis Üyesi eski Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Akçaova'ya hiç bir hizmet yapılmadığını iddia etti. Çerçi, Akçaova'da devam eden kanalizasyon çalışmasının geç kaldığını belirtirken çalışmanın ise ASKİ tarafından değil İller Bankası tarafından hibe yolu ile gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca Çerçi, Akçaova Mezbahasını da hatırlatarak, bu hizmetinde ne zaman gerçekleştirileceğini sordu.

 

BAŞKANDAN 'SİZ NE GETİRDİNİZ?' ÇIKIŞI

Bunun üzerine AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında kısa süreliğine de olsa hizmet tartışması yaşandı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Partili meclis üyelerine "Siz bugüne kadar hükumetten ne getirdiniz? Bir çivi çaktınız mı?" diyerek, TOKİ, hastane, cezaevi ve hükümet konağı projelerinin ne aşamada olduklarını sordu. Başkan Dinçer, Cumhuriyet Parkı'nın Büyükşehir'in yatırımları arasında olduğunu, önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanabileceğini belirtti.

 

"BENİ ÇOK SIKIŞTIRDINIZ"

Bazı meclis üyelerinin 'Derdimiz Çine. Bazen olur böyle şeyler" demesi ortamın yumuşamasına neden olurken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Bugün beni çok sıkıştırdınız. Var mı başka yöneltmek istediğiniz soru?" demesi üzerine meclis üyelerinden ses çıkmamasının ardından toplantı sonlandırıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler