27 Nisan 2024, Cumartesi

Çineliler milli irade ve demokrasi için yürüdü

1 Ağustos 2016, Pazartesi 15:07

     


AK Parti Çine'de 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan binlerce Çineli, yürüyüşe gösterdikleri ilgi ile milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktıklarını gösterdi.

 

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'ne, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, Çine Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Aydın İl Teşkilatı Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, Demir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Çine ilçe binası önünden başlayan yürüyüş, Taksi Durağı, Hükümet Meydanı ve Adnan Menderes Bulvarı istikametinde devam etti ve AK Parti Çine ilçe binası önünde son buldu. Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü, mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Teşkilatı Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve Çine Kaymakamı Özkan Demir birer konuşma yaptı.

 

"AFYON YUTMUŞ GİBİSİNİZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, konuşmasında şunları söyledi: O kara akşam, kapkara bir akşam, milletimin nuru ile aydınlandı. O gece biz tankları helikopterleri F-16'ları görmedik ama Ankaralılar, İstanbullular gördü. Şimdi görüyoruz ne gibi bir vahşet yaşanmış. Gelin meclisin halini görün. Çinelilerin gururu Mustafa Savaş meclisteydi. Terk etmedi. Sizin iradenizi korumak için dimdik ayakta durdular. Bu acıları bize yaşatanlar zekat, kurban paraları ile yetişmediniz mi? Makbuleyi yerken mi öğrettiler bunları size? Nasıl adam yetiştirdiniz? 40 yıl boyunca bu millet size istediniz verdi. Fakirin hakkını aldınız. Böyle katilleri yetiştirdiniz. Bundan sonra kimse bir mazeret üretmesin. Herkes konuşmasına sözlerine dikkat etsin. Hala bu hainleri savunuyorsa bu milletin, ağzının üstüne yumruğu yedireceğini bilsin. 17 Aralık geçti, dedik ki, ''Bu bir ihanettir. Bu operasyonun arkasında küresel güçler var. Bin bir türlü bahane buldunuz. Afyon yutmuş gibisiniz. Ama bu ihanetin açıklaması olamaz.''

 

"DÜŞMANLARIMIZA KORKU, DOSTLARIMIZA GÜVEN VERDİK"

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise, ''Bir işgal teşebbüsü vardı. Başarsalardı, Türkiye'yi işgal edip bölmek isteyeceklerdi. Sizler meydanlara çıktınız, hainlere fırsat vermediniz. 2002'den bu yana sürekli uğraşıyorlar. 2012'de Mit müsteşarını tutuklamaya kalktılar, ardından Erdoğan'ı tutuklayacaklardı. Sandıkta sonuç alamadıkça çıldırdılar. Ama bu millet sandıkta olduğu gibi meydanlarda da ortaya çıktı. Milletin gücünü sadıkta görmüşlerdi ama meydanlarda görmemişlerdi. Tek vücut halinde meydanlarda da gücümüzü gösterdik. Düşmanlarımıza korku, dostlarımıza güven verdik. Bundan sonra bize yan bakanın gözünü oyarız" dedi.

 

"SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR"

AK Parti Aydın İl Teşkilat Başkanı Ömer Özmen, "Başkomutanımızın talimatı ile meydanlara indik. Bunlar Haçlıların yapamadığını yapmaya kalktı. 40 yıl beklediler, güya adam yetiştirdiler. İnsanlığın son kalesini yıkmak istiyorlardı. İslam dünyasının bütün hayallerini suya düşürmek istiyorlardı. Bu milletin kutlu yürüyüşünü kimse engelleyemeyecek" derken, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, ''Bu ülkenin gerçek sahipleri, hepiniz hoş geldiniz. Sizler kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Bu meydanlar bütün dünyadaki hainlere mesaj veriyor. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyor" diye konuştu.

 

"HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

Çine Kaymakamı Özkan Demir ise, Çinelilere şu sözlerle seslendi: ''15 Temmuz gecesi devlet, millet olarak büyük bir badire atlattık. Bu büyük sınavdan başarı ile çıktık. Gücümüzü tüm dünyaya gösterdik. Demokrasi şehitlerimizi rahmetle şükranla andığımızı ifade etmek istiyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler