26 Nisan 2024, Cuma

Sokak kan ağlamaya devam ediyor

25 Nisan 2017, Salı 09:23

     


Çine Cumhuriyet Mahallesi 477 Sokak'ta bulunan rögarlardan ve evlerin tuvaletlerinden kan fışkırmasını önlemek için kanalizasyon hattına çift pompa konulması da çare olmadı. Rögarlardan yeniden kan ve çamurlu su fışkırması üzerine, vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet etti.

 

Çine Cumhuriyet Mahallesi 477. Sokak rögarından bir süre önce fışkıran kan, ASKİ ekiplerinin kanalizasyona çift pompa yerleştirmesi ile bir süreliğine dursa da pompaların sürekli arızalanmasıyla rögarlardan yeniden kan ve çamurlu su fışkırmaya başladı. Ege Et’ten geldiği iddia edilen ve rögar ile evlerin tuvalet çukurlarından da fışkıran kan, vatandaşları rahatsız etti.

 

ET PARÇALARI POMPALARIN TIKANMASINA SEBEP OLUYOR

Rögar ve tuvaletlerde 13 yıldır taşkın olduğunu belirten 63 yaşındaki Salih Açıkgöz, “Bu sıkıntıyı 13 yıldır çekiyoruz. Bizim Sokak'taki rögarın arkası yok. 13 yıldır kanalizasyondan taşan su, bizim sokaktaki rögardan ve tuvaletlerden bahçelere fışkırdı. Şimdi su yetmiyormuş gibi bir de Ege Et’te kesilen hayvanların kanı fışkırmaya başladı. Dönemin belediye başkanı Osman Aydın’a, 'Bu kanalizasyonun ardını getir, bu böyle olmaz, dinamo çalışmaz' dedim. 'Ben çalıştırırım' dedi, beni dinlemedi” diyerek sitemini dile getirdi. 58 yaşındaki Alattin Yaşar ise, “Kanalizasyonun içinde bulunan dalgıç pompa, deri parçaları ve tuvalet atıkları nedeniyle sürekli tıkanıyor ve çalışmıyor. Bu iş böyle gitmez. Bizim sokaktaki rögarın ardı açılacak, diğer kanalizasyona bağlanacak, su akarına gidecek. Burada ciddi bir sağlık sorunu var. Çocuklarımız ya da bizler hastalanırsak bunun vebalini kim üstlenecek. Her şeyin başı sağlık” diye konuştu.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NI GÖREVE DAVET ETTİLER

“Böyle rezillik olmaz” diyen ve sorunun acilen kalıcı bir şekilde çözülmesini isteyen vatandaşlar, sağlıklarının tehlikede olduğunu ve Sağlık Bakanlığı'nın acilen harekete geçmesini istedi. Vatandaşlar, ayrıca sağlıklarını tehdit eden bu yanlışa ve hataya neden olan kurum ya da kişilerin cezalandırılmasını istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler