8 Mayıs 2024, Çarşamba

Şarlan'da çöp ayıbı

12 Eylül 2014, Cuma 17:05

     


Çine Madran Dağı'nda halk tarafından Şarlan olarak bilinen mevkide vatandaşların bıraktığı çöpler, doğa sevenlerin tepkisine neden oluyor. Şarlan'a çöp atılmasına tepki gösteren Aydın Çeştepe Mahallesi Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve doğa seven Sezgin Birsoy, "Çöpler doğayı kirletiyor" dedi.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

"Doğa sevenler olarak arkadaşlarıyla neredeyse her hafta sonu geziler düzenlediklerini ve son gezileri Şarlan'a gittiklerinde kötü durumla karşılaştıklarını belirten doğa seven Sezgin Birsoy, "Şarlan'da her yer çöp içinde. Biz gittiğimiz bölgelerde vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına üzerinde doğayı temiz tutma ve korumaya dair uyaran yazılar bulunan tabelalar koyuyor ve bununla birlikte çöp kutuları da koyuyoruz. Koyduğumuz tabelaları dinlemeyen bazı vatandaşlar aksine birde tabelalara zarar veriyorlar. Çöplerini etrafa saçıyorlar. Her gittiğimiz yerden bir sürü çöp poşeti ile dönüyoruz ve bunları ya Çine'ye ya da Aydın'a götürerek, çöplüklere döküyoruz" dedi.

 

Doğayı korumanın insanlık görevi olduğunu belirten Birsoy, "Doğa güzelliklerinin bizden sonraki nesillerimize ulaşması istiyorsak, doğayı en iyi şekilde korumalıyız" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler