26 Nisan 2024, Cuma

“Bu görüntüler korkutuyor”

11 Mart 2017, Cumartesi 10:21

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine’de anomalili hayvan doğumlarında artış gözlemlendiğini ifade ederken, bu sorunun üzerine gidilerek araştırılması gerektiğini söyledi.

 

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, son zamanlarda Çine’de ölü ve sakat hayvan doğumlarında artış olduğunu gözlemlediğini aktardı. 30 yıllık veterinerlik hayatında daha önce hiç karşılaşmadığı anomalili doğumlara rastladığını belirten Başkan Atıgan, “Çine’de anomalili doğumlar arttı. Daha öncede özürlü ve ölü doğumlarla karşılaşıyorduk. Sakat ve ölü doğumlar hiç istemediğimiz olaylar. Son zamanlarda kuzu ve oğlak doğumlarında anomalili doğumlar artmaya başlarken, ayrıca yavruların bugüne kadar hiç rastlanmayan bir biçimde insanı ürperten görünümlere sahip olmaları ise bizi endişelendirdi. Hayvan üreticilerimiz, bu doğumların artmasından endişe duyuyor ve çok üzülüyor. Her anomalili vak'a hayvan üreticimize hüsran yaşatıyor. Bu genetik bir rahatsızlık mı yenilen yemlerden verilen ilaçlardan mı kaynaklı biz bilemiyoruz. Bunu sahada çalışmalarını sürdüren veterinerlerimizin de bilmesi mümkün değil. Bu anlamda veteriner fakültelerimizde görev yapan profesörlerimizi ve Tarım Bakanlığımızı göreve davet ediyoruz. Bu hayvanlardan numune alınıp Bornova Araştırma Enstitüsü’nde incelenebilir. Hayvan üreticilerimiz anomalili doğumların neden oluştuğuna bir cevap bekliyor. Geniş çaplı bir araştırma yapılır ise biz ziraat odası olarak araç ve benzeri yardımları sağlayabileceğimize söz veriyoruz. Yeter ki üreticimizin kafasını karıştıran bu sorun araştırılsın” dedi.

 

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, ayrıca anomalili doğumlar hakkında Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde hayvan üreticilerinin bilgilendirmek adına bir bilgilendirme toplantısı yapılmasını istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler