20 Nisan 2024, Cumartesi

“Sağlıklı Hayat Merkezi Çine’de hizmetini sürdürmektedir”

10 Ekim 2022, Pazartesi 11:15

     


Çine Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli Klinik Psikolog Giray Tarhan, “Koruyucu psikolojik sağlık uygulamalarına halkımızın daha kolay ulaşmasına yönelik bir adım olarak oluşturulan Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Birimi, Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdürmektedir” dedi.

2022 Yılı 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle açıklama yapan Klinik Psikolog Giray Tarhan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2022 yılı temasını ‘Ruh Sağlığını ve Ruhsal İyilik Halini Küresel Bir Öncelik Haline Getirelim’ olarak belirlediğini ifade etti.

“FİZYOLOJİK SAĞLIĞIN YANINDA PSİKOLOJİK SAĞLIK DA ÖNEMSENMELİDİR”

Çineli vatandaşların ruh sağlığı ile ilgili hizmet alabildiğini belirten Klinik Psikolog Giray Tarhan, “İnsan, biyolojik bir canlı olmanın yanında aynı zamanda psikolojik ve sosyal bir canlıdır. Bu nedenle fizyolojik sağlığın yanında psikolojik sağlığın önemsenmesi önemlidir. Bu noktada psikolojik dayanıklılığın artırılması ve koruyucu psikolojik sağlık uygulamalarının yaygınlaştırılması önem kazanmaktadır. Psikolojik iyilik haline ulaşma ve bunu sürdürmeye yardımcı olması adına ruh sağlığı profesyonellerinden yardım almak kişiye önemli katkı sağlayacaktır. Zaten, özellikle son yıllarda, toplumun psikolojik sağlığı ile ilgili gerekliliklerinin daha çok farkında olduğunu ve psikolojik hizmet almanın eskiden olduğu gibi çekinilen bir eylem olmadığını gözlemlemekteyiz. Özetle, fizyolojik sağlık ve psikolojik iyilik halinin bir bütün olduğu ve insanın yaşam kalitesini ve süresini önemli düzeyde etkilediği unutulmamalıdır. Koruyucu psikolojik sağlık uygulamalarına halkımızın daha kolay ulaşmasına yönelik bir adım olarak oluşturulan Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Birimi, Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler