27 Nisan 2024, Cumartesi

Aynı anda dört sergi açıldı

5 Haziran 2014, Perşembe 11:28

     


Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu'nda yıl sonu etkinlikleri kapsamında aynı anda 4 sergi birden açıldı.

 

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında Feride Raşit Kalkan Ortaokulu'nda Anasınıfı, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım öğrencilerinin açmış oldukları sergiler ile birlikte 'Bu benim eserim' proje yarışmasına katılan öğrencilerin hazırlamış olduğu bir sergi de açıldı.

Sergiler için hazırlanan açılış törenine Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bazı daire amirleri ile birlikte sivil toplum kuruluş temsilcileri ve de bir çok davetli katıldı. Açılış kurdelesini Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bakırcı birlikte kesti. Aynı anda açılan dört farklı serginin her biri davetliler tarafından büyük ilgi ile incelendi.

 

Anasınıfı, Görsel Sanatlar eğitimi alan öğrenciler ve Tekonoloji Tasarım eğitimi alan öğrenciler hünerli elleriyle yıl boyunca ortaya koydukları çalışmaları sergiledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik 'Bu benim eserim' Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışmalarına katılan öğrenciler de projelerini sergiledi. Öğrenciler tarafından üzerinde çalışılan projeler 'ateş saçan portakal, fibonacci katsayılı doğrusal denklem sistemlerinden fibonacciye, dairenin alanını ölçmek fibonacci ile daha kolay ve bitkim tepki veriyor' oldu.

 

Sergi açılış töreninde okulun halk oyunları grubu öğrencileri davetlilere birbirinden güzel oyunlar izletti. Çine Kaymakamı Özkan Demir, öğrencilerin sergilemiş olduğu halk oyunu gösterisini çok beğendiğini ve ilk defa bu kadar güzel bir halk oyunu gösterisi izlediğini özellikle Okul Müdürü Metin Uyar'a iletti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler