26 Nisan 2024, Cuma

“ASKİ vermediği hizmetin ücretini alıyor”

31 Aralık 2016, Cumartesi 10:17

     


Yenipazar’ın Hacıköseler Mahallesi Katrancı mevkisinde yaşayan vatandaşlar, semtlerinde kanalizasyon olmamasına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin su faturalarına atık su ücreti yansıtmasına tepki gösterdi. “ASKİ, olmayan hizmetin ücretini alıyor” diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar, bu adaletsiz uygulamanın giderilmesi konusunda yetkilileri uyardı.

 

Yenipazar’ın Hacıköseler Mahallesi Katrancı mevkisinde yaşayan Ersun Aydın, “Burada kahvehane işletiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından son gönderilen faturada su bedeli 27 lira, atık su bedeli 15 lira. Bizim kanalizasyonumuz yok. Kanalizasyon olsaydı atık su bedeli faturaya yansıtılabilir, biz de buna karşı çıkmazdık. Şu anda ASKİ bizden vermediği hizmetin bedelini istiyor. Su bedelinin 27 lira olduğu bir faturada ayrıca atık su bedelinin 15 lira olması da ayrı bir sorun. Bu kadar yüksek atık su bedeli olmamalı. ASKİ yetkililerini uyarıyoruz, acilen atık su bedellerinin su faturalarından kaldırılmasını istiyoruz. Önce kanalizasyonumuzu yapın, daha sonra bizden atık su bedelini talep edin” dedi.

Kahveci Aydın, ayrıca sürekli su sıkıntısı yaşadıklarını ve suların sık sık kesildiğini hatırlatarak bu konuda da yetkililerden kalıcı çözüm beklediklerini ifade etti. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler