27 Nisan 2024, Cumartesi

Şehidimizi sonsuzluğa uğurladık

27 Eylül 2016, Salı 18:00

     


Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri (23), memleketi Çine'de düzenlenen törenin ardından tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Ailesi Çine’ye bağlı Mutaflar Mahallesi’nde yaşayan ve iki yıldır Şırnak'ta görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri, yıllık iznini kullandıktan sonra geçtiğimiz Cumartesi günü birliğine katılmak için yola çıktı. Uçağı kaçıran Güneri, ailesinin birkaç gün daha kalmasını istemesine rağmen Pazar günü birliğine katıldı. İzin dönüşü, yol kontrolü sağlayan timde görev alan Süleyman Güneri, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 5 arkadaşıyla birlikte şehit düştü.

 

BİNLERCE KİŞİ DUALARLA UĞURLADI

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Milas Havalanı’nda yakınları tarafından karşılandı. Daha sonra karayolu ile memleketi Çine’ye getirilen şehit için, ikindi namazına müteakip, Hükümet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, askeri ve erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

ASKER OĞLUNA SARILDI

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin Batman’da askerlik görevini yapan ve terhisine 35 gün kaldığı öğrenilen kardeşi Tayfun Güneri de özel izinle cenaze törenine katıldı. Şehidin annesi Saliha Güneri ve babası Ramazan Güneri askerden izinli gelen oğullarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Saliha Güneri’nin, “Bana oğlumu getirin, daha iki gün önce uğurladım. Böyle mi karşılayacaktım? Hayalleri vardı” diyerek ağıt yakması, yürekleri dağladı. Cenaze törenine katılan şehit yakınlarından biri baygınlık geçirdi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin cenazesi, tekbirler eşliğinde Mutaflar Mahallesi’ndeki baba ocağına götürülerek, helallik alınmasının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cem ULUCAN- Sezgin MADRAN, Osman YURTTAŞ, Hakan AKIN 







 
Son Eklenen Haberler