27 Nisan 2024, Cumartesi

‘Garip’in mesleğini oğlu yaşatıyor

26 Mayıs 2016, Perşembe 14:40

     


Çinelilere yıllarca haşlanmış mısır yediren ve bir yıl önce vefat eden Garip lakaplı Süleyman Kamber’in oğlu Tuna Kamber (38), baba mesleğini devam ettirerek Çinelilere haşlanmış mısır hizmeti veren tek kişi olmayı sürdürüyor.

 

Çine Evciler Mahallesi'nden Garip Süleyman (Kamber), yıllarca kahvelerde çalıştıktan sonra, ilçede haşlanmış mısır satmaya başlamış ve 30 sene Çinelilere haşlanmış mısır satan tek kişi olmuştu. Garip Süleyman (Kamber), geçtiğimiz yılın Ağustos ayının 28’inde bir cuma günü 74 yaşında hayata veda etti. Garip Süleyman’ın vefatının ardından, mesleğini oğlu Tuna Kamber (38) devam ettirmeye başladı. Bekar olan ve annesi ile birlikte yaşayan Tuna Kamber, babasının mesleğini yine babası gibi hayatta kaldığı sürece devam ettireceğini söyledi.

 

ALLAH ÖMÜR VERDİKÇE HAŞLANMIŞ MISIR SATMAYA DEVAM EDECEK

Babasının yıllarca Çinelilere haşlanmış mısır hizmeti verdiğini belirten Tuna Kamber, iyi huylu, garip görünümlü, kimsenin işine karışmayan, kolay kolay sinirlenmeyen bir insan olmasından dolayı babasına 'Garip' lakabının yakıştırıldığını belirterek, “Babam yıllarca kahvehanelerde çalıştıktan sonra bu iş aklına geldi. Yazın haşlanmış mısır sattı, kışın yine kahvehanelerde çalıştı. Babamın vefatından sonra onun bayrağını ben devraldım. Çinelilere ömrüm yettiğince ben de babam gibi haşlanmış mısır satmak istiyorum. Çine’de bizden başka haşlanmış mısır satan yok. Babam eskiden mısırları Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Topçam Şişeleme Fabrikası önünde bulunan su pompasının önünde satardı. Su doldurmaya gelen yerli yabancı herkese haşlanmış mısır satarak geçimini sağladı. Su pompasının yeri değişince ben de artık şehir merkezine geliyorum. Şu an sattığımız mısırlar İzmir’den geliyor. Çine’deki şeker mısırları bir ay sonra satılabilir duruma gelecek. Çineliler, haşlanmış mısırı çok seviyor. Allah’a çok şükür karnımızı doyuracak kadar kazanıyoruz. Haşlanmış mısır satmaya mayıs ayında başlıyor, kasım ayına kadar devam ettiriyorum. Kış aylarında da inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum” dedi.

 

Babasından yadigar kalan ekmek teknesini yenilediğini söyleyen Kamber, bazı Çinelilerin 3 TL’den sattığı haşlanmış mısırın fiyatını çok bularak tepki gösterdiğini ancak İzmir’den gelen mısırın tanesini 2 TL’den satın aldıklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler