26 Nisan 2024, Cuma

"Hakkımızı sonuna kadar savunacağız"

25 Ağustos 2016, Perşembe 16:33

     


Çine'nin Dereli Mahallesi'nde bir süre önce meydana gelen ve 500 yıllık zeytin ağaçlarını kül eden yangının ADM'ye ait elektrik tellerinden kaynaklandığı iddiasına bilirkişi katılmadı. Savcılığın görevlendirdiği bilirkişinin, raporunda yangının AYDEM'e ait elektrik tellerinden kaynaklanmadığını yazdığı öğrenildi. Çine Dereli Mahalle Muhtarı Mustafa Civelek, avukatlarının bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirtirken, "Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

Yangının AYDEM'e ait elektrik tellerinden çıktığını iddia eden Çine Dereli Muhtarı Mustafa Civelek ve yangında zeytin ağaçları yanan üreticiler, AYDEM'i mahkemeye verdi. Muhtar Civelek, AYDEM ile uzlaşmak istediklerini, ancak AYDEM'in uzlaşmak istemediğini ifade ederek, "Yangın sonrasında tellerin değdiği ağaçları kesmeye çalışan AYDEM ile hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Olayı aydınlatmak için görevlendirilen bilirkişi, yangının elektrik tellerinden çıkmadığı kanısına varmış, fakat biz bu konuda hemfikir değiliz. Biz bu yangının AYDEM'e ait elektrik tellerinden çıktığına inanıyoruz. Gerekirse hakkımızı mahkemede savunuruz" dedi.

 

SORUŞTURMANIN DAVAYA DÖNÜŞMESİ BEKLENİYOR

Çine'nin Dereli Mahallesi'nde bir süre önce meydana gelen yangında 300 dönüm arazi zarar görmüş ve bu alan içerisinde bulunan tüm zeytin ağaçları küle dönmüştü. Olayın ardından AYDEM yetkililerinin yangın bölgesi içerisinde yer alan elektrik tellerine değen ağaçları kesmeye çalışmasına şahit olan ve bu nedenle yangının tellerden çıkan elektrik kıvılcımlarının neden olduğunu düşünen yangın mağduru zeytin üreticileri, olayı yargıya taşımış ve savcılık olayın aydınlanması için bilirkişi görevlendirmişti. Bilirkişinin raporunda yangının AYDEM elektrik tellerinden kaynaklanmadığını yazdığı iddia edilirken, savcılıkta sürdürülen soruşturmanın ileriki günlerde mahkemeye intikal edilebilme olasılığının yüksek olduğu bildirildi. Öte yandan Çine Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yangın ile ilgili Afet İhbar Formu hazırlayarak Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderdiği belirtildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler