• 25 Temmuz 2023, Salı 17:07

Çine Madran Anadolu Lisesi YKS’deki başarısıyla göğüsleri kabarttı

Bayram Cesur

Yüksek Eğitim Kurumu Sınavı (YKS)’nin açıklanmasının ardından Çine Madran Anadolu Lisesi başarısıyla fark yarattı. Okulun 2 öğrencisi ilk bin 500 kişinin içine girerken, 2 öğrenci ise 15 bin kişinin içerisinde yer almayı başardı.

Başarılarıyla adından söz ettiren Çine Madran Anadolu Lisesi bu yılda YKS’deki başarısıyla göğüsleri kabarttı. Okuldan 42 öğrencinin katıldığı YKS sınavında Eşit Ağırlık alanında Yiğit Efe Başpınar bin 193, Eşit Ağırlık alanında Sudenaz Kösem bin 312’nci, Eşit Ağırlık alanında Züleyha Aydemir 11 bin 650’nci kişi oldu. Sözel alanda ise Semanur Yılmaz 13 bininci kişi oldu.

Okul Müdürü Bayram Cesur, tüm öğrencilerini tebrik ederek, öğretmenlere teşekkür etti. Cesur, sınava katılan 42 öğrencisinin bir lisans programına yerleşebilecek puan ve sıralamaya sahip olduğunu söyleyerek, “Eğer öğrencilerimiz tercih yaparlarsa hepsi de 4 yıllık bir lisans programına yerleşebilecektir. Öğrencilerimiz başarılarıyla göğsümüzü kabarttı ilk bin 500 kişinin ve 13 bin kişinin arasına girmeyi başaran öğrencilerimiz de ayrıca tebrik ediyorum. Onların başarısı okulumuzu da çok mutlu etti. Yüzdelik dilim olarak iyi bir yerdeyiz diyebilirim” dedi.

Okul olarak öğrencileri sınava hazırlama konusunda son derece titiz davrandıklarını belirten Cesur, “Öğrencilerimize başarıya ulaştıracak şekilde testler denemeler yapıp eksik oldukları alanları görmelerini sağlıyoruz. Burada öğretmen arkadaşlarımızın da büyük emeği var” diye konuştu. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.