27 Nisan 2024, Cumartesi

16. Ağaç Bayramı yapıldı

25 Mart 2017, Cumartesi 09:30

     


Çine Belediyesi, geleneksel haline dönüştürdüğü Ağaç Bayramı’nın 16.’sını gerçekleştirdi.Çine Kuvayi Milliye Caddesi üzerine yaklaşık 80 adet ağaç dikildi.

 

Çine Belediyesi tarafından her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen Ağaç Bayramı bu yıl Çine Kuvayi Miliye Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe TEMA üyesi olan Çine Anadolu Lisesi 10/C ve 10/D sınıfı öğrencileri ile birlikte Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Çine Belediyesi tarafından davetlilere aşure, peynir, lokma ve çay ikramında bulunuldu. Davetliler hep birlikte ağaçları cadde üzerine dikti. Ayrıca kara zelve ve defne fidanları da davetlilere hediye edildi. Etkinlikte TEMA üyesi öğrenciler şiirler söylerken, Çine Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Ali Savaş saz eşliğinde türküler söyledi.

 

“SOKAKLARIMIZI AĞAÇLANDIRIYORUZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine içinde yeşil değil, yeşil içinde Çine sloganı ile sokaklara ağaç dikmeye başladık. Amacımız Çine’mizi yeşillendirmek. Bu yıl bayramımızın 16.’sını düzenliyoruz. 6 yıldan beri elimizden geldiğince sokaklarımızı ağaçlandırıyoruz. Kuvayi Milliye Parkı’nı yaptık, ‘tamam artık bu park Çine’ye yeter’ dediler ama biz daha fazlasını yapacağız yetmez dedik. Kalabak Parkımızı yaptık. Asar mevkiinden Kahraman Mahallemize kadar Kalabak Çayı çevresini yeşil bir şeride dönüştürmek istiyoruz. Biz Çine’yi durmadan ağaçlandırmaya devam edeceğiz” dedi.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler