27 Nisan 2024, Cumartesi

Masraflarını kuruşu kuruşuna geri aldı

25 Şubat 2020, Salı 16:50

     


Çine'de yaşayan Ünal İşçi, satışa çıkarılan bir otomobil için Antalya Manavgat'ta kadar gitti. Otomobilin İnternetteki özelliklere sahip olmadığını fark eden İşçi, yapmış olduğu tüm masrafları araç sahibine ödetti.

 

Çine'de yaşayan Ünal İşçi, bir internet sitesinde yer alan satılık araç için Antalya'nın Manavgat ilçesine gitti. İşçi, aracı incelediğinde satışa sunulan özelliklerin araçta olmadığını fark etti. Uğradığı haksızlığın ve zararının karşılanmasını isteyen İşçi, maddi manevi hakkını aramak için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, İşçi'yi haklı buldu, araç satıcısı İşçi'ye harcadığı 749 lirayı masraf gideri olarak ödemek zorunda kaldı.

 

"BÜTÜN MASRAFLARI FATURALANDIRDIK"

Hak mağduru vatandaşlara seslenerek Tüketici Hakem Heyetine başvurmalarını ve haklarını sonuna kadar armaları tavsiyesinde bulunan Ünal İşçi, "Bir internet sitesinde yer alan bir otomobil için arkadaşım Murat Doğru ile Antalya'nın Manavgat ilçesine gittim. Otobüs ile yolculuk yaptık. Gerek kendi gözlemlememiz gerek ekspertiz firmasının raporu sonucunda bilgilerin tamamen farklı olduğunu anladık. Satış temsilcisine ilanda aracın 2006 model yazdığı ama 2005 model olduğunu, önce 190 bin kilometre yazılan ilanın 195 bin kilometre olarak düzeltildiği ama aracı kontrol ettiğimizde 197 bin kilometre de olduğunu, hasar kayıtsız yazmasına rağmen iki adet hasar kaydının olduğunu, 5 parça çizik boyası yazması ve söylemenize rağmen sadece bir parçasında çizik boyası olduğu ama 7 parçasında daha sökülüp takılmış yada başka araçtan takılmış bir de ağır kazası sonucu macunlu boya sürüldüğünün ortaya çıktığını söyledim. Uğradığımız haksızlığın ve zararımızın giderilmesi için ödeme yapmalarını istedim. Öyle bir ödeme yapamayacaklarını, çok istersem aracı bu haliyle satın alabileceğimi almazsam da başka birine satabileceklerini söylediler. Biz ailemiz ve arkadaşlarımız ile geçireceğimiz vakit ve harcayacağımız parayı burada boşu boşuna harcadık. 20 saatin 15 saatini yolda geçirdik. Bütün masraflarımızı faturalandırdık. Maddi ve manevi kaybımızın giderilmesi için Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunduk. Heyet, bizi haklı buldu ve aracı satışa çıkaran kişi masrafımız olan 749 lirayı bize ödemek zorunda kaldı. Buradan tüm mağdurlara çağrıda bulunuyorum, hakkınızı sonuna kadar arayın. Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunun başkasının sizin hakkınızı mağdur etmesine izin vermeyin" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler