26 Nisan 2024, Cuma

"Kadın isterse her şeyi yapar"

24 Ekim 2018, Çarşamba 12:32

     


Türkiye'nin ilk kadın muhtarının seçildiği Çine'de tam 81 yılın ardından ilçenin yine tek kadın muhtarı olarak seçilen Nilgün Bulut Akgümüş, "Kadın isterse her şeyi yapar" dedi.

 

Bir çok Avrupa ülkesinde henüz kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmaz iken 1933 yılında Atatürk'ün ödüllendirdiği, ilk eşini ve 6 erkek kardeşinden 5'ini Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sürecinde kaybeden Çine'nin Demircidere Köyünde yaşayan Gül Esin, Türkiye'nin ilk kadın muhtarı olmuştu. Çine'de 2014 yılında yapılan son yerel seçimlerde tam 81 yıl sonra Gül Esin'in ardından Çine'de yaşayan Nilgün Bulut Akgümüş ilçenin ikinci kadın muhtarı seçilerek adını tarihe yazdırmayı başardı. Nilgün Akgümüş, kadınların iş hayatının her alanında çalışabilecek güce sahip olduklarını ifade etti.

 

"İNSAN OLABİLMEK ZOR ZANAAT"

"Kadın isterse her şeyi yapar" diyerek kadınların hayallerinin peşinden koşmaları tavsiyesinde bulunan Çine Hamitabat Mahalle Muhtarı Nilgün Bulut Akgümüş, "26 yaşında muhtar seçildim. Kadınlarımızın her iş hayatının üstesinden gelebildiklerini kanıtlamak bir kadın olarak topluma hizmet etmek için muhtarlık görevini üstlendim. Sağolsunlar Hamitabat Mahalle halkı beni muhtar seçti. Çine'de Gül Esin hanımın ardından ikinci muhtar seçilen kadınım. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı her geçen gün artıyor. Kadın ya da erkek olmaktan ziyade “insan” olabilmek zor zanaat" dedi.

 

"KADIN SÖZÜ DİNLENİYOR"

Muhtar Bulut Akgümüş, kadın muhtarların kamu kurum ve kuruluşlarda erkek muhtarlara nazaran daha bir saygınlıkla yaklaşıldığını belirtirken, "Toplumda biz kadınlara daha bir saygınlık duyuluyor. Kadınların sözü daha dikkatle dinleniyor. Türk Milleti olarak kadınlara saygı duyan bir milletiz. Bence kadın muhtarlarımız daha da çoğalmalı. Kadınlar iş hayatının her alanında ön planda olmalı" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler