27 Nisan 2024, Cumartesi

Develer Tuncer anısına güreşecek

23 Ekim 2018, Salı 15:32

     


Çine Belediyesi tarafından 30.'su düzenlenecek olan Deve Güreşi Festivali bu yıl merhum hayırsever iş adamı Kamil Tuncer anısına düzenleniyor. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediyesi tarafından bu yıl 30.'su düzenlenecek olan Deve Güreşinin bu yıl merhum hayırsever iş adamı Kamil Tuncer anısına düzenlenmesine karar verildi. Develere olan merakı ile bilinen merhum Tuncer için düzenlenecek olan deve güreşi öncesi bir araya gelen komite üyeleri basın açıklaması ile alınan bu kararı kamuoyu ile paylaştı. Çine Deve Güreşi Festivali'nin 17 Şubat 2019 Pazar günü Çine Belediyesi Hayvan Pazarında yapılmasına karar verildi.

 

KAMİL TUNCER ANISINA

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer; her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştireceğimiz deve güreşi festivalimizi, deve güreşlerinde bilgi ve tecrübeleriyle her zaman bizlere destek olan, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan, deve camiasının önde gelen ve sevilen ismi olan Merhum Kamil Tuncer anısına düzenlemek
istiyoruz.Bunun için hazırlıklarımıza başladık ve Festival Komitesini oluşturduk. Festival Komitesi Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Mehmet Tuncer, Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mevlüt Toker, Gürbüz Pala, Feruh Hazar ve Amaç Yaşar’dan oluşmaktadır.Bu yıl 30ncusunu gerçekleştireceğimiz festivalimizi en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz, dedi.

 

"GÜZEL BİR GÜREŞ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Festival Komitesi üyesi ve merhum iş adamı Kamil Tuncer’in oğlu Mehmet Tuncer de babası anısına yapılacak olan deve güreşi festivali için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve komite üyelerine teşekkür ederek, "Bu yıl da amacımız önceki güreşler gibi deve güreşi sevenleri memnun edecek bir güreş hazırlamak. Gerek festivalimize katılacak olan develerin kalitesi gerekse deve güreşi camiasından aldığımız olumlu dönüşler bunun böyle olacağını da gösteriyor. Güzel gir güreş olmasını temenni ediyorum" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler