8 Mayıs 2024, Çarşamba

Dere yatağı kaderine terk edildi

23 Ağustos 2016, Salı 13:21

     


Çine’nin Dorumlar Mahallesi’nde bulunan dere yatağı çöplüğe döndü. Dere yatağının durumundan rahatsız olan mahalle sakinleri, çevrede çöp konteynerinin bulunmadığını söyledi.

Çine’nin Dorumlar Mahallesi’nde bulunan dere yatağı kaderine terk edildi. Çöplüğe dönen dere yatağı tehlike saçarken, çevrede çöp konteynerinin olmaması dikkati çekti. Derenin üst tarafında yaşayan mahalle halkı, çevrelerinde çöp konteyneri olmadığı için çöplerini dere içine atmak zorunda kaldıklarını belirtti. Durumdan rahatsız olan mahalle sakinlerinden Niyazi Yıldız, “Burada bulunan 7 hane de bu durumdan rahatsız. Köyün merkeziden ve farklı mahallelerde çöp konteyneri bulunmasına rağmen burada yok. Komşularımızın birçoğu arabasıyla çöpünü götürüyor. Yaşlı insanlar maalesef bunu yapamıyor. O yüzden buraya çöp kovası istiyoruz” dedi.

Çöplerin dereye atıldığını, bunun da ekolojik dengeyi bozduğunu söyleyen Yıldız, “Yağmur yağdığında bu çöpler aşağı mahalleye gidiyor. Çöpler hem sağlığı tehdit ederken hem de koku yapıyor. Dere çöp yuvasına dönmeden önlem alınması gerekiyor” diye konuştu.

“SORUNU YETKİLİLERE İLETTİK”

Mahallede çöp konteynerinin olmadığını, bu yüzden derenin çöp yuvasına döndüğünü yetkililere bildirdiklerini ifade eden Yıldız, “Yetkililerin ayağına gidip durumu anlattık. Bize çöp arabasının giremediği yerde olduğu için konmadığını söylediler. Oysa buraya her türlü araç girebiliyor. Eğer mahallenin farklı noktalarında varsa buraya da konması gerekiyor. Biz derenin çöp yuvasına dönmesini istemiyoruz. Çöp kovası istiyoruz yetkililer sesimizi duysun” dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler