26 Nisan 2024, Cuma

ÇİNE'NİN MANEVİYAT MERKEZİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI

23 Haziran 2020, Salı 15:28

     


Aydın'ın en eski camisi olarak bilinen Miladi 1308 yılında inşa edilen Batı Anadolu'daki ilk Türk ulu eserlerinden birisi olan Ahmet Gazi Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilirken peyzaj çalışması Çine Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın'ın en eski Selçuklu dönemine ait olarak bilinen Miladi 1308 yılında Menteşoğlu Orhan Bey döneminde, oğlu Hızır Bey tarafından yaptırıldığı sanılan ve ahşap olmasına rağmen 710 yıldır ayakta kalan tek minberi ile büyüleyen Çine'nin Eskiçine Mahallesindeki Ahmet Gazi Cami ile birlikte Ahi İbrahim Türbesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi.

 

"BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN HAZIRIZ"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in talimatı ile camide peyzaj çalışması yapıldı. Başkan Enver Salih Dinçer'in talimatı ile camideki çalışmaları yerinde inceleyen Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, belediye olarak her zaman hizmete hazır olduklarını ifade etti.

 

MUHTARDAN BAŞKAN DİNÇER VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Çalışmadan dolayı memnuniyetini ifade eden Çine Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, "Camimiz restore edildi. Çok da güzel oldu. Çine Belediyesi'nde de yapmış oldukları peyzaj çalışmasından dolayı teşekkür ederiz. Belediyeden peyzaj anlamında bir kaç isteğimiz daha olacak tabi her şey hemen oluvermiyor. Bu eksikliklerimizi de önümüzdeki süreçte tamamlarız İnşallah. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve ekibine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler