27 Nisan 2024, Cumartesi

Çobanların da yüzleri güldü

23 Ocak 2017, Pazartesi 14:41

     


Aydın’da son yağan yağmurlar, yaşamın her kesiminde olduğu gibi çobanlarında yüzlerinin gülmesini sağladı.

 

Karpuzlu Abak Mahallesinde 80 koyununa çobanlık eden 61 yaşındaki Ramazan Doğan, son yağan yağmurların ardından mera ve dağlarda çıkan otlar ile hayvanlarını besleyebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Meralarda yazdan kalan ürünün bitmesinin ardından Ekim ve Kasım aylarında yağan yağmurlar ile hayvanlarını çıkan otlarla besleyebildiklerini ifade eden Doğan, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle hayvanların kendilerine çok maliyetli olduğunu söyledi.

 

MALİYETLER YARI YARIYA İNDİ

Ramazan Doğan, “Geçtiğimiz yıllarda Ekim, Kasım ayında yağan yağmurlar ile çıkan otlarla hayvanlarımızı besleyebiliyorduk. Bu yaz sonu yağan yağmurlar ile çıkan otlar 3 gün içerisinde kurudu, ve ardından yaşanan kuraklık bizi hayvanlarımızı yem ile beslememize zorladı. Hayvanlarımızı ot olmadığı için hazır yem ile besledik. Yem maliyetleri de çok yüksek olduğu için bize hayvanların maliyeti çok yüksek oldu. Son yağan yağmurlar ile çıkan otlar yüzümüzü güldürdü. Artık sabahın erken saatlerinde hayvanlarımızı otlatmaya çıkarıp, akşama kadar karınlarının doymasını sağlayabiliyoruz. Masraflarımız yarı yarıya indi” dedi.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler