29 Nisan 2024, Pazartesi

Diyaliz Merkezi yüzde 80 tamamlandı

22 Eylül 2017, Cuma 17:02

     


Kaltun Madencilik A.Ş tarafından Çine Devlet Hastanesi bünyesinde yapılıyor olan Diyaliz Merkez binası yüzde 80 oranında tamamlandı.

 

Kaltun Madencilik A.Ş. tarafından Çine Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan ve yaklaşık 7 ay önce inşaat temeli atılan Diyaliz Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi veren Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, “Diyaliz Merkezi’mizde artık sona doğru yaklaştık. En geç 1 ay içerisinde faaliyet vermeye başlayacak. Merkezdeki devam eden çalışmalar yüzde 80 oranında bitmiş durumda. Çine’mize çok modern bir diyaliz merkezi yapılıyor. 470 metre karelik alana yapılan bu merkezimiz ile artık ilçemiz ve Karpuzlu’daki diyaliz hastalarımızın tamamına hizmet verebileceğiz. Tam kapasite ile hizmet verdiğimizde 100 hastaya hizmet verebilir konumda olacağız. Şu anki kapasitemiz en fazla 37 hasta olduğu göz önüne alındığında ciddi bir hizmet kalite ve kapasitesinde artış olacağı anlaşılacaktır. Hemodiyaliz merkezinin tamamının yapımını üstlenen Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer'e, Kamil Tuncer’e ve tüm yönetim kurulu üyelerine, Diyaliz merkezinin protokol aşamasından itibaren yanımızda olan hastanemizle ilgili her türlü ihtiyacımızın karşılanmasında desteği, takibi ve emeği olan AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

AĞAÇLARIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik ayrıca Diyaliz Merkezi inşaatı için hastane bahçesinde bulunan üç zeytin ağacının yerlerini değiştirdiklerini ve ağaçların durumunun iyi olduğunu, ağaçların yeni yerlerinde de yeşermeye başlamasının kendilerini sevindirdiğini belirtirken, "3 ağacımızın yerlerini değiştirmek durumunda kaldık. Ağaçları kesmeye gönlümüz el vermedi. Yerlerini değiştirdik. Şuan onlarında yeşermesi bize ayrı bir mutluluk veriyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler