18 Nisan 2024, Perşembe

Muhtarın kız kaçırmasına Çine halkından büyük tepki

22 Ağustos 2016, Pazartesi 17:17

     


Çine'nin Umurköy Mahallesi Muhtarı 50 yaşındaki Şerafettin Kaygusuz'un geçtiğimiz günlerde yanında çalışan 14 yaşındaki K.A'yı kaçırması Çine'de infial uyandırdı. Konuyla ilgili olarak Çine halkının düşüncelerini alıp sokağın nabzını ölçtük. Vatandaş, kız kaçıran muhtar için, "Yaptığı çok büyük bir iğrençlik, savunulacak hiçbir şeyi yok" ifadelerini kullandı.

 

Fatma Başlar (39) Esnaf:

Yaptığı kesinlikle çok yanlış bir olay. Kendi kızına yapılmış olsaydı acaba nasıl karşılardı, bunu sormak lazım. Yaptığı şeyle çocuklara ve gençlere kötü örnek oluşturdu. Muhtar olması da ayrı bir konu. Hem mahalleliye hem de vatandaşa kötü örnek oldu. Bulunup cezalandırılması gerekiyor.

Zeynep Taşkın (40) Esnaf:

Bu tür olaylar kesinlikle eğitimsizlikten oluyor. Bana göre psikolojik sorunları var ve acilen tedavi olması gerekiyor. Çünkü bu durumun başka bir açıklaması yok. Ben bu tür konuları kabullenemiyorum. Normal bir insan bunu yapmaz.

Esra Kurt (20) Öğrenci:

Daha geçenlerde 'Oğlu intihar etti' diye bir haber okumuştum. Bana göre gencecik çocuğun intihar etmesi bu olayı bilmesinden dolayı. Kaldıramadı ve intihar etti. En azından ben böyle düşünüyorum. Bu tamamen sapıklıktır, başka bir açıklaması olamaz. En yakın zamanda bulunup cezasını çekmesi gerekiyor. Çocuğun da kesinlikle aileden alınması gerekiyor.

Esra Akdağ (25) Öğretmen:

Bu tamamen sapıklıktır. Bu tür insanlar toplum sağlığını bozuyor ve kötü örnek oluyor. Ahlaksızlıktan başka bir şey değil. Duyduğum andan itibaren şoktayım. Daha 14 yaşındaki kızı hangi akıl ve mantıkla kaçırır bir insan. O yaştaki bir kız sevginin ne demek olduğunu bilemez, çok yüksek ihtimalle kandırmıştır. Böyle insanlara yazıklar olsun.

Hüseyin Çiftçi (45):

Yapılan hareket iyi bir şey değil. Psikolojik sorunları olabilir. Bunun hakkında fazla bir yoruma da gerek yok. Bu tür olaylar artık Türkiye'nin kanayan yarası haline geldi. Ama durumu muhtara da sormak lazım. 14 yaşındaki bir kız çocuğu sonuçta. Gönüllü gönülsüz olması hiç fark etmez. İki taraf için de yanlış bir olay.

Ahmet Gürbüz (77) Çiftçi:

Köyde konuşmalarda duydum. Alan memnun, satan memnun diyorlar. Çok yanlış bir düşünce. Bu yaşıma girdim ne başkasının malına ne de başkasının namusuna yeltenmedim. Son zamanlar da o kadar çok duyuyoruz ki böyle olayları. Ben artık rahatsız olmaya başladım. Ne denir ki Allah ıslah eylesin.

Ertan Çakır (52) Matbaacı:

Biz neden 'İdam gelsin' diyoruz. Böyle insanların temizlenmesi için. Yapılan bu durum ahlaksızlıktır. Resmen sapıklık. Böyle insanların affedilmemesi lazım. Aldıkları oksijen bile haram. Bu tür insanların önüne geçilmezse yarın benim başıma da gelebilir. Herkesin başına gelebilir. Caydırıcı cezalar olmazsa daha çok genç kızın başı yanar. Daha çok anneler, babalar ağlar. Yazıklar olsun böyle insanlarla soluduğumuz havaya.

Bilal Öztürk (69) Emekli:

Zaten olayın başlangıcı sakat. Biz hep söyledik, Atatürk'ün yolundan ayrılmamamız gerektiğini. Onun gibi biri olmadığı için bu ülke bugün bu hale geldi. Yasa yok zaten böyle olaylara karşı. Caydırıcı cezaların olması lazım. Yaptığı çılgınlıktan başka bir şey değil. Benim iki ay önce evladım ölecek, ben gidip torunum yaşımdaki kızı kaçıracağım, olacak iş değil. Ayıptır, terbiyesizliktir. Hangi yüzle tekrar buralara girecek onu da merak ediyorum.

Murat Ayyıldız (50) Esnaf:

Muhtarın yaptığının hiçbir tarifi yok. Söylenecek bir şey de yok. Torunu yaşındaki bir kız çocuğuna yapılmaz. Adı üstünde çocuk. Bu tür olayların üstünün örtülmemesi gerekiyor. Toplum ne kadar tepki gösterirse cezalar da o kadar ağır olur. Yaptığı haysiyetsizlikten başka bir şey değil. Yazıklar olsun böyle insanlara.

Ayten Aydın (35) Esnaf:

Sağlıklı bir insanın yapacağı iş değil bu. Görsem yüzüne tükürürüm. Kız daha 14 yaşında, bırak evladı yaşındayı, torunu yaşında. Yazıklar olsun. Ne günlere kaldık, kimlerle aynı yerde yaşıyoruz. Şimdi bir de o annenin babanın düştüğü durum var. Gönüllü gönülsüz fark etmez. Zaten 14 yaşındaki bir kızın ne gönlü olacak, kesin kandırmıştır. Bizim de evlatlarımız var. Kimsenin bunu yaşamamasını isterim. En yakın zamanda da bulunup hak ettiği cezayı almasını istiyorum. (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler