26 Nisan 2024, Cuma

Muhtarlar borç içinde

22 Nisan 2015, Çarşamba 09:27

     


Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte ellerinde gelir getirecek bir unsur kalmayınca, muhtarların mahalleye yaptığı hizmetlerin borçları yine muhtarların üzerine kaldı. Bu borçların mahallenin gelirini alan Büyükşehir’in ödemesini bekleyen birçok muhtarın, aradan 1 yıl geçmesine rağmen borçların hala ödenmemiş olmasından dolayı konuyu mahkemeye taşımaya karar verdiği öğrenildi.

Muhtarlar, belediyenin mahalleden alacaklarını topladığını belirterek, ancak ödenecek borçları ödemeyişine tepki gösterdi. Bazı muhtarlar, belediyenin bu parayı ödemeyeceğini düşünürken, mahkemeye başvurmak isteyen muhtarlar ise ellerinde makbuzları olduğunu ve haklarını savunacaklarını söyledi. Ayrıca bazı muhtarların, mahallenin borçlarını kendi malını mülkünü satarak ödediği öğrenildi.

 

ÇERÇİOĞLU’NDAN YARDIM İSTEDİ

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Muammer Karadeniz, muhtarların bu konuda mağdur olduğunu ve acilen bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini belirtirken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istedi.

 

BORÇLARI MAKBUZLU BAZI MAHALLELER

Muhtarlık karar defterinde borçları makbuzla ispat edilen mahalleler şöyle: Ovacık, Mutaflar, Gökyaka, Bucak, Hacıpaşalar, Hasanlar, Kuruköy, Camızağılı, Dorumlar, Çaltı, Karanfiller, Çöğürlük, Karakollar, Soğukoluk, Bahçearası, Alabayır, Seferler, Bedirler, Saraçlar, Kırkışık, Söğürcük, Altınova, Hallaçlar, Yeşilköy, Bağlarbaşı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler